Gemeente Baarn

Omvangrijke verkeersafsluiting vanaf 13 september

31-08-2004

Kruispunt Amsterdamsestraatweg/Biltseweg/Praamgracht

Vanaf 13 september tot uiterlijk 11 oktober zijn afgesloten: het kruispunt bij Paleis Soestdijk, de Praamgracht, de Vredehofstraat in Soest en gedeelten van de Biltseweg en de Amsterdamsestraatweg. De afsluiting is nodig omdat op drie plaatsen in Baarn en Soest ingrijpende wegwerkzaamheden plaatsvinden. Al deze werkzaamheden zijn door de Provincie Utrecht op elkaar afgestemd om goed en snel te kunnen werken en om de kruising slechts één keer te hoeven afsluiten. Zo blijft de overlast tot een minimum beperkt.

In de periode vanaf 13 september tot uiterlijk 11 oktober zijn afgesloten:

Het kruispunt Paleis Soestdijk/N234;
Het gedeelte van de Amsterdamsestraatweg tussen het kruispunt Oranjeboom en de Praamgracht;
De Praamgracht;
De Vredehofstraat (Soest) vanaf de Regentesselaan (Soest) tot aan het kruispunt;
Het gedeelte van de Biltseweg tussen de Koningsweg (Soest) en de Vredehofstraat (Soest).

De afsluiting geldt voor motorvoertuigen, met uitzondering van de bussen van Connexxion en calamiteitenverkeer. Ook (brom)fietsers kunnen erdoor. Paleis Soestdijk en woningen langs de Amsterdamsestraatweg blijven voor bestemmingsverkeer bereikbaar vanuit Baarn. De Praamgracht blijft bereikbaar voor bestemmingsverkeer vanaf de Torenlaan.

Laatste weekendafsluiting Amsterdamsestraatweg
De hierboven genoemde afsluiting van het gedeelte van de Amsterdamsestraatweg tussen het kruispunt Oranjeboom en de Praamgracht, volgt direct op de laatste weekendafsluiting van een ander deel van de Amsterdamsestraatweg in het weekend van 10 tot 13 september. In dat weekend is namelijk de Amsterdamsestraatweg tussen kruispunt Oranjeboom en de rotonde Drakenburgerweg voor doorgaand verkeer afgesloten. Vanaf maandag 13 september, 06.00 uur is dit gedeelte wel weer geopend.

Omleidingen en verkeersdrukte in Baarn
Tijdens de afsluiting vanaf 13 september tot uiterlijk 11 oktober, wordt het gemotoriseerde verkeer omgeleid. Deze omleiding staat met borden aangegeven. In Baarn zal de omleiding grotere verkeersdrukte geven op de Torenlaan, Lt. Generaal van Heutszlaan en delen van de Javalaan en Stationsweg.

Nadere informatie
Voor nadere informatie over de werkzaamheden op het kruispunt bij Paleis Soestdijk en aan de Amsterdamsestraatweg en de Biltsestraatweg kunt u bellen met de heer Kil van de Provincie Utrecht, telefoon (030) 258 33 48. Op de website van de Gemeente Baarn kunt u een handig kaartje downloaden waarop de afgesloten wegen en omleidingsroutes staan aangegeven: www.baarn.nl Ook de gemeente Soest geeft op Internet uitgebreide informatie over de afsluitingen: www.soest.nl