Politie Groningen

Persberichten maandag 13 september 2004

provincie Groningen, 13-09-2004 -

Groningen: Stadjer op gestolen fiets
De politie heeft zondagavond in de Folkingestraat een 24-jarige man uit Groningen aangehouden voor heling. Politieagenten zagen de Stadjer op een fiets rijden zonder dat hij verlichting voerde. Al snel bleek dat de betreffende fiets gesignaleerd stond. Het voertuig was vier maanden geleden vanaf de Emingaheerd gestolen. De verdachte had volgens eigen zeggen de fiets van een vriend voor 20 euro gekocht. De fiets werd inbeslaggenomen en zal aan de rechtmatige eigenaresse, een 45-jarige vrouw uit Groningen, worden teruggegeven. De Stadjer mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: snelheidscontroles in stad
De politie heeft zondag op twee locaties een snelheidscontrole gehouden. Op de Groningerweg werd zondagmiddag de snelheid gemeten. Van de in totaal 327 geregistreerde voertuigen reden 24 bestuurders te hard. De snelste rijder reed 85 km/uur, waar een maximumsnelheid geldt van 60 km/uur. Dezelfde middag werden op de Rijksweg 612 voertuigen gecontroleerd. Op de Provincialeweg reden 38 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. Alle overtreders krijgen een bekeuring.

Groningen: auto verkiest het ruime sop
Een 22-jarige man uit Groningen moet zondagnacht op het Schuitendiep raar hebben staan kijken. Hij parkeerde zijn auto bij het water van het Schuitendiep om bij een winkel sigaretten te kopen. Bij terugkomst bleek zijn auto te zijn verdwenen. De ongelukkige Stadjer constateerde even later dat zijn auto in het water dreef. Het voertuig was precies tussen twee obstakels naar achteren gerold en had vervolgens het ruime sop verkozen. De auto werd met behulp van twee wagens van een sleepbedrijf uit het water getakeld. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: Drent meldt zich na inbraak
De politie heeft zondagnacht in het politiebureau op de Rademarkt een 48-jarige man uit Eesergroen aangehouden voor inbraak. De man had een uur eerder bij een uitzendbureau aan de Emmasingel ingebroken. De Drent had zichzelf aangegeven bij de politie. Hij had volgens eigen zeggen een ruit ingegooid en vervolgens twee flessen met drank weggenomen. De verdachte werd ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord.

Groningen: snelle Duitser moet boete betalen
Op de Europaweg heeft de politie zondagavond een 24-jarige man uit Leer (D) bekeurd voor te hard rijden. De Duitser reed in zijn auto 92 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. Hij moest de boete van 270 euro direct betalen. Na het betalen van het boetebedrag mocht de automobilist weer huiswaarts.

Groningen: rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding
De politie heeft zondagavond op de Europaweg een 27-jarige man uit Veendam bekeurd na het begaan van een forse snelheidsovertreding. De Veendammer reed 104 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. Hij reed zodoende 54 km/uur te hard en moest zijn rijbewijs inleveren. De automobilist kreeg een bekeuring uitgereikt.