Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 13 september 2004

(


Voorschoten rijden onder invloed
Op de Leidseweg in Voorschoten controleerde de politie in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 september rond 4.00 uur een 29-jarige man uit Rijnsburg die vermoedelijk onder invloed een auto bestuurde. Uitslag van de ademanalyse was 650 ug/l, waar 220 ug/l is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tevens werd hem een rijverbod van 7 uur opgelegd.


Alphen aan den Rijn - Beroving mislukt door kordaat optreden bejaarde

Een 83-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn wist op vrijdag 10 september door kordaat optreden een beroving van haar tas te voorkomen. Een nog onbekende vrouw glipte tegelijk met de 83-jarige het portiek van haar flatwoning aan het Valeriusplein binnen. Deze vrouw probeerde de tas uit de handen van de bejaarde te trekken. Hier tegen verzette zij zich stevig. Bij de lift zette de vrouw haar voet tussen de deur waardoor deze niet kon sluiten. De bejaarde bedacht zich geen moment trapte de voet weg waarna de liftdeur sloot en zij haar woning kon bereiken. Daar alarmeerde zij de politie. Tot op heden heeft het door de politie ingestelde onderzoek nog geen resultaat opgeleverd.

Alphen aan den Rijn Rijden onder invloed
Op het Raoul Wallenbergplein 3 in Alphen aan den Rijn controleerde de politie zondagochtend rond 4.00 uur een 20-jarige bestuurder uit diezelfde plaats die was betrokken bij een eenzijdig ongeval. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn. Uitslag van de ademanalyse was 460 ug/l, waar 220 ug/l is toegestaan. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg tevens een rijverbod van 4 uur opgelegd.


Boskoop - Politie houdt verdachte van mishandeling aan

De politie hield op vrijdag 10 september rond 22.35 uur bij een uitgaansgelegenheid aan de Reijerskoop een 17-jarige jongen uit Waddinxveen aan als verdachte van het mishandelen van een 18-jarige jongen uit Boskoop. Het slachtoffer ergerde zich aan het naar meisjes flirtende gedrag van de verdachte. Het slachtoffer gaf daarop buiten een trap tegen de scooter van de verdachte. Uiteindelijk liep dit uit op een handgemeen tussen de twee. Met een wond aan het hoofd werd de Boskoper naar het Groene Hart Ziekenhuis overgebracht. Na het verhoor van de Waddinxvener werd deze in loop van de zaterdag weer op vrije voeten gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in waarbij zij niet uitsluit dat het slachtoffer als verdachte wordt gehoord inzake de vernieling aan de scooter.


Boskoop Aanhouding na mishandeling

De politie heeft op zaterdag 11 september omstreeks 20.45 uur een 23-jarige Boskoper aangehouden op verdenking van mishandeling. De politie kreeg kort daarvoor de melding van een mishandeling op de rotonde van de Zijde. Daar zou een 12-jarige Boskoper zonder aanleiding van zijn fiets zijn geslagen en geschopt nadat hij op de weg lag. Twee getuigen die inmiddels de verdachte waren gevolgd naar het Torenpad wezen de verdachte aan waarna twee agenten tot aanhouding wilden overgaan. De verdachte stelde zich agressief op en sloeg en schopte een agent meerdere keren. De verdachte pleegde verzet bij zijn aanhouding en wist ook de andere agent twee keer te raken. De verdachte kon met behulp van de twee getuigen uiteindelijk worden overmeesterd. De 12-jarige Boskoper liep onder andere een zware hersenschudding op. De agenten hebben inmiddels ook aangifte gedaan.


Boskoop Diefstal uit woningen

Op vrijdag 10 september, vermoedelijk overdag, is in drie woningen aan het Klaverblad, het Weteringpad en het Zwanenwater ingebroken. In de woning aan het Klaverblad wist men binnen te komen door een bovenlicht te forceren en open te maken. De woning werd doorzocht en vervolgens werden er geld en sieraden weggenomen.
In de woning aan het Weteringpad wist men eveneens via een bovenlicht binnen te komen. Er werden sieraden weggenomen. In de woning aan het Zwanenwater kwam men vermoedelijk binnen via de schuifpui. Uit deze woning werd een portemonnee met bankpassen buitgemaakt. De politie heeft inmiddels buurtonderzoeken verricht.


Waddinxveen Auto in de brand

Op zaterdag 11 september omstreeks 04.45 uur heeft een auto op de Troelstrahoeve in de brand gestaan. Bewoners hoorden een knal waarna men vlammen uit de auto zag komen. Een buurtbewoner wist te voorkomen dat ook de woning vlam vatte door de auto onder de luifel van de garage vandaan te halen. Buurtbewoners wisten met water en poeder te brand te blussen. De brandweer heeft de brand nageblust. De politie vermoedt brandstichting en stelt een nader onderzoek in.


Bodegraven - Motorrijder verongelukt

Een 52-jarige motorrijder uit Leiden is op zondag 12 september rond 20.40 uur op de N11 verongelukt. De motorrijder reed in de richting van Leiden. Het eerste onderzoek van de politie duidt erop dat dat de man tegen de rechts in de berm staande vangrail was gereden en daardoor was overleden. Door de klap werd de man gelanceerd, rolde over de beide rijbanen en werd daar door meerdere auto's geraakt. Van elf automobilisten is inmiddels bekend dat zij het slachtoffer hebben geraakt. De politie heeft met hen gesproken. De N11 is tot middernacht in verband met het politieonderzoek afgesloten geweest voor al het verkeer.

Bodegraven Alcoholcontrole / rijden onder invloed
In Bodegraven hield de politie op vrijdagavond 10 september een alcoholcontrole. Een 53-jarige inwoner van Bodegraven werd aangehouden omdat de ademanalyse 665 ug/l aangaf, waar 220 ug/l is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tevens kreeg de Bodegraver een rijverbod van 7 uur. Op de Broekveldselaan werd een 40-jarige bestuurder, eveneens uit Bodegraven, aangehouden omdat hij onder invloed zijn auto bestuurde. De ademanalyse gaf 665 ug/l aan, waar 220 ug/l is toegestaan. De bestuurder kreeg een rijverbod van 7 uur opgelegd. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.


Nieuwerkerk a/d IJssel - Politie houdt verdachten van inbraak aan

De politie hield op zondag 12 september rond 02.30 uur in en nabij een bedrijf aan de Kleinpolderlaan twee 18-jarige jongemannnen uit Nieuwerkerk aan den IJssel aan. De twee werden op heterdaad betrapt bij een inbraak in het bedrijf. Daar werd computerapparatuur gestolen. De politie ging af op het inbraakalarm en trof de twee aan. Twee plaatsgenoten van de verdachten van 28 en 19-jaar wisten eerst nog uit de handen van de politie te blijven. Zij werden in de loop van de zondag aangehouden. Alle verdachten zijn ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen hen voort.

Gouda - Beroving
Een 18-jarige jongen uit Vlist werd op vrijdag 10 september rond 20.40 uur in de fietsenstalling aan het Stationsplein het slachtoffer van een beroving. Een nog onbekende man stapte de stalling binnen en vroeg de medewerker van de stalling even met zijn mobiele telefoon te mogen bellen. Toen hij dit weigerde ging de man over tot het bedreigen van de man met geweld. Daarop gaf de Vlistenaar zijn mobiele telefoon af. De politie stelt een onderzoek in.

Gouda Rijden onder invloed
De politie controleerde op zondag 12 september om circa 13.30 uur op de Gasthuispolderweg in Gouda een 54-jarige inwoner van diezelfde plaats. De man was met zijn auto achteruit tegen een elektriciteitshuisje aan gereden. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn. De ademanalyse gaf 1050 ug/l aan, waar 220 ug/l is toegestaan. Het elektriciteitshuisje liep lichte schade op. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij kreeg tevens een rijverbod van 13 uur opgelegd.


Bergambacht/Gouderak Verkeerscontrole

De politie heeft op vrijdag 10 september een verkeerscontrole gehouden op de Provincialeweg in Bergambacht en op het Middelblok in Gouderak. Er werden in totaal acht processen verbaal opgemaakt voor het niet dragen van de veiligheidsgordel (5), voor het niet handsfree bellen (1) en vor de overschrijding van de maximum snelheid (2). De hoogstgemeten snelheid was 76 km/u, terwijl op de locatie waar gecontroleerd is, de maximum toegestane snelheid 60 km/u is.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326