Eemland zuid 09.55 uur

Utrecht 13-09-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Aanhouding leidt tot vechtpartij met politie

AMERSFOORT Bij de aanhouding van een 28-jarige Amersfoorter op de Weversingel is op zondagmorgen 12 september, om 02.00 uur, een vechtpartij met de politie ontstaan.

De politie controleerde de verdachte in zijn personenauto maar deze wilde zich aan de controle onttrekken door weg te rijden. De man maakte deel uit van een groep personen die het vervolgens niet eens was met de aanhouding en zich tegen de agenten keerden. Dit leidde tot een escalatie waarbij door meerdere agenten pepperspray en de wapenstok is gebruikt.

Uiteindelijk werden er vier verdachten overgebracht naar het politiebureau. De andere verdachten waren respectievelijk 24-, 18-, en 23 jaar oud.

Drie verdachten zijn ingesloten en zitten nog vast.

Twee politieagenten zijn naar het ziekenhuis gegaan om zich te laten behandelen voor letsel aan hoofd en ledematen.

Man onder invloed veroorzaakt aanrijding

AMERSFOORT- De politie heeft op zondag 12 september, om 08.35 uur, een 22-jarige inwoner uit Amersfoort aangehouden voor het veroorzaken van een aanrijding.

De man reed met een personenauto in de bocht van de Paladijnenweg met de Sagenweg en de Wielandstraat rechtdoor en kwam in de tuin van een woning terecht. Op zijn weg daar naar toe werd onder andere een in beton verankerde fietsenstandaard uit de grond gereden.

De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs en zijn adem rook naar het gebruik van alcohol. De verdachte was door licht letsel niet in staat om te blazen op de ademtestapparatuur en kreeg een bloedproef.

De auto werd weggesleept door een bergingsbedrijf en de verdachte kreeg een proces-verbaal.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT De politie heeft op maandag 13 september, om 00.55 uur, een 50-jarige inwoner uit Utrecht aangehouden voor het rijden onder invloed.

De man reed in zijn personenauto over de Weverssingel en werd gecontroleerd. Hij blies 550 ug/l. Hij kreeg een rijverbod voor 6 uur en een proces-verbaal.