Gemeente Enschede

Enschede , bijna de groenste stad van Europa


Enschede, 13-09-2004

Enschede wint zilver in strijd om Europese titel Entente Florale

Enschede is er net niet in geslaagd de groenste stad van Europa te worden. In het Franse Aix-les-Bains, waar deze prestigieuze titel vrijdag werd uitgereikt, moest Enschede genoegen nemen met zilver. Wel kreeg Enschede een eervolle vermelding voor natuureducatie en de betrokkenheid van gehandicapten bij groen (Viermarken-project).
---

In 2003 werd Enschede in de nationale Entente Florale verkozen tot groenste stad van Nederland. Met het winnen van deze titel mocht Enschede meedoen aan de verkiezing van de groenste stad van Europa, ofwel de Europese Entente Florale.

De internationale jury was zeer te spreken over het herstel van de binnenstad en de grote groene oppervlakten (parken, Oosterbegraafplaats, Ledeboerpark en 't Sybrook). Ook was de jury zeer te spreken over de constante moeite om elk stadsdeel een groen aangezicht te geven (inrichting bleekvelden Roombeek en het bovengronds halen van het beekje van Roombeek).

Uit het jury-rapport blijk met name dat Enschede het minder goed doet op het vlak van de aankleding met eenjarige bloemen. Wethouder Le Loux is echter niet teleurgesteld met het zilver: "Het feit dat we al hier staan bewijst dat we op internationaal niveau weldegelijk kwaliteit hebben. Ook met deze uitslag kan Enschede trots zijn op de manier waarop inwoners en bezoekers het groen in de stad kunnen beleven".

De organisatie van de prijsuitreiking Europese Entente Florale was dit jaar in handen van Frankrijk. De internationale jury bracht op 1 en 2 augustus een bezoek aan Enschede. De prijsuitreiking werd in het casino van het Franse Aix-Les-Bains gehouden onder grote mediabelangstelling vanuit alle deelnemende landen. De Nederlandse delegatie zal veel ervaringen en kennis uitwisselen met de buitenlandse collega's.

---

Gepubliceerd op 13-09-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar