Gemeente Enschede

Bouwstop Brede school Stadsveld Zwering nog niet opgeheven.


Enschede, 13-09-2004

De voorzieningenrechter heeft gisteren het verzoek van de gemeente Enschede om de bouwstop voor de Brede School Stadsveld Zwering op te heffen afgewezen. Gevolg van de rechterlijke uitspraak is, dat de bouw in ieder geval nog tot 29 september aanstaande (einde van de beroepstermijn) stil ligt. De gemeente Enschede betreurt de uitspraak omdat diverse Enschedese scholen hierdoor problemen krijgen met hun huisvesting.

In juni jongstleden is door de rechter een bouwstop voor de Brede School Stadsveld Zwering opgelegd. Reden hiervoor was, dat de rechter oordeelde dat de verstrekking van de bouwvergunning juridisch gezien onvoldoende was onderbouwd. Hoewel de gemeente haar best heeft gedaan alsnog zorg te dragen voor een adequate juridische onderbouwing, acht de rechter deze op dit moment nog onvoldoende om de opgelegde schorsing op te heffen.

Het gevolg van het handhaven van de bouwstop is, dat de bouw van het nieuwe juniorcollege van Het Stedelijk Lyceum verdere vertraging oploopt. De kans bestaat dat de leerlingen van Het Stedelijk Lyceum aan het begin van het schooljaar 2005-2006 nog niet hun intrek in de nieuwbouw kunnen nemen. En ook de planning van hiermee samenhangende verhuisbewegingen van andere scholen wordt hierdoor verstoord.

De gemeente beraadt zich nu op de mogelijke volgende stappen.
---

Gepubliceerd op 13-09-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar