TNO Arbeid


Nieuwe insteek voor HRM: Disability Management

Het verhogen van de inzetbaarheid van werknemers met arbeidshandicaps of andere gezondheidsproblemen wordt als HRM terrein steeds belangrijker. Er wordt een groter beroep gedaan op werknemers zelf, maar zeker ook op werkgevers om mensen met een gedeeltelijke arbeidsgeschiktheid passend werk te bieden en aan de slag te houden.

Het nieuwe arbeidsongeschiktheidsstelsel zal een beperkte groep volledig en duurzaam arbeidsongeschikte werknemers een inkomensvoorziening bieden. Door strengere keuringen en de nieuwe WAO in 2006 zullen grote groepen werknemers met gezondheidsklachten zo goed en kwaad als het kan aan het werk moeten blijven en komen. Het wordt alle hens aan dek voor personeelsmanagers om zoveel mogelijk mensen gezond aan het werk te houden. Het belang om 'er samen uit te komen' bij reïntegratie wordt vele malen groter dan het nu al is.

Disability Management is een aanpak die bedrijven helpt om actief de regie te nemen bij het inzetbaar maken en houden van werknemers met gezondheidsproblemen. Over Disability Management is 13-15 september in het MECC in Maastricht een internationale conferentie onder de vlag van de Europese Commissie. De locatie van deze conferentie die twee jaar geleden in Vancouver, Canada was en over twee jaar in Brisbane, Australië zal zijn, past in het kader van het Nederlands voorzitterschap van de EU.

Het gedachtegoed is reeds door verschillende bedrijven opgepakt, de term niet zo. De één noemt het gezondheidsbeleid, de ander noemt het Ability Management of herplaatsingsbeleid. Wat men deelt is de insteek waarbij werknemers, ondanks gezondheidsklachten zo goed mogelijk aan het werk worden geholpen: gezond werkgeverschap pur sang.

Vandaag wordt tijdens de conferentie de onlangs verschenen publicatie 'Disability management als nieuwe insteek voor HRM' gepresenteerd.

Direct naar het bericht: http://www.arbeid.tno.nl/nieuws/20040913.html

info@arbeid.tno.nl
www.arbeid.tno.nl