Gemeente Moerdijk


BEWONERS VERWIJDEREN WOONWAGEN
Gemeente hoeft bestuursdwang niet uit te voeren

De gemeente Moerdijk is tevreden met de beslissing van de woonwagenbewoners in Noordhoek om een illegaal geplaatste woonwagen zelf te verwijderen. De gemeente hoefde om die reden de opgelegde bestuursdwang vanmorgen niet uit te voeren. Wel is vanmorgen enige commotie ontstaan over het storten van zand op de opengevallen plaats.

Het conflict tussen gemeente en de bewoners bestaat al geruime tijd. Maanden geleden wilde de gemeente al ingrijpen en de woonwagen verwijderen. Dat is nog enige tijd uitgesteld om de uitspraak van de Raad van State over deze zaak af te wachten. De Raad van State heeft de bewoners in het ongelijk gesteld.

Dinsdag en woensdag heeft de gemeente nog controles uitgevoerd om te kijken of de woonwagen weg was. Dat bleek niet het geval. Woensdagavond hebben de bewoners alsnog besloten de woonwagen zelf te verwijderen.

De gemeente wilde vanmorgen zand storten op de opengevallen plaats om ervoor te zorgen dat de plek ook leeg blijft. Die actie stuitte op weerstand van de bewoners. De gemeente en de bewoners zijn wel met elkaar in gesprek. Het is de bedoeling om in goede harmonie te komen tot een opknapbeurt van het woonwagenkamp.

Laatst gewijzigd 13 september 2004