Ingezonden persbericht


Inter access en bowstreet sluiten partnership
Bowstreet-oplossing vergemakkelijkt ontsluiting van gegevens naar portals

Hilversum, 13 september 2004 - IT-dienstverlener Inter Access heeft een overeenkomst gesloten met softwareleverancier Bowstreet, waarbij Inter Access als eerste en enige bedrijf in Nederland de Portlet Factory-software van Bowstreet aan klanten gaat leveren.

Bowstreet biedt met Portlet Factory verschillende tools en technologieën voor het snel creëren, aanpassen, onderhouden en inzetten van portlets. Portlets zijn op maat gemaakte weergaven binnen een portal, waarin data, content en processen worden ontsloten vanuit bestaande bedrijfsapplicaties. Het ontwikkelen van deze portlets is van oudsher een kostbare en tijdrovende activiteit geweest, omdat complexe J2EE-code ontwikkeld moest worden om verschillende databronnen met elkaar te verbinden. Daarnaast willen bedrijven hun portals kunnen aanpassen aan individuele interne en externe gebruikers. Bowstreet Portlet Factory versnelt deze processen drastisch doordat portlets als dynamische J2EE-applicaties worden ontwikkeld. Deze zijn snel aanpasbaar aan veranderende omstandigheden. Daarnaast zijn ze tevens inzetbaar als losstaande webapplicaties, webservices of portlets zonder dat extra codering, duplicatie of versioning nodig is.

"Portlet Factory past naadloos binnen het Inter Access-aanbod, dat varieert van front-end-software als IBM WebSphere Portal tot back-end-oplossingen als Domino, Oracle, SAP en DB2", zegt Evert Bonting van Inter Access. "Met Portlet Factory bieden we onze klanten een snelle en efficiënte manier om optimaal te profiteren van de ontsluiting van data uit hun bedrijfssystemen naar gebruikersvriendelijke portals."

Jeffrey Seifert, Alliance Director bij Bowstreet, is enthousiast over de samenwerking met Inter Access. "Door deze samenwerking kan Bowstreet profiteren van het brede netwerk en de brede kennis van Inter Access bij het betreden van de Nederlandse markt. Het portfolio en de marktexpertise van Inter Access sluiten naadloos aan bij ons portfolio van geavanceerde oplossingen voor het snel en effectief ontsluiten van data uit tal van bedrijfssystemen."

###

Over Bowstreet
Bowstreet ontwikkelt software waarmee bedrijven in korte tijd dynamische webapplicaties kunnen ontwikkelen en inzetten. Het bedrijf levert daartoe een suite van producten, waaronder Bowstreet Factory, Bowstreet Framework Factory, Bowstreet Portlet Factory, Bowstreet Portlet Factory for WebSphere en Bowstreet Syndication Factory.

Over Inter Access
Inter Access is strategisch partner en dienstverlener op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT). ICT is een onmisbaar instrument om waarde te creëren in een dynamische economie waarin snelheid, efficiency, klantgerichtheid en flexibiliteit de randvoorwaarden vormen. Om dit instrument goed in te zetten, beschikt Inter Access over kennis van zowel technologie als zakelijke processen. Dit vertaalt zich in een breed portfolio van oplossingen die onze relaties helpen succesvoller in hun business te zijn. Naast de levering van oplossingen is Inter Access ook een innoverende partij op het gebied van On Demand, het leveren van ICT-diensten op afstand. En dat voornamelijk in de branches handel en industrie en in de publieke sector. Naast deze branches heeft Inter Access kennis van en ervaring met de financiële markt. Inter Access vertaalt zijn geïntegreerde visie in branchespecifieke oplossingen, ontworpen met specifieke aandacht voor beheer: Think, Build, Implement & Operate. Een helder en praktijkgericht model voor strategisch en operationeel succes.