Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 13 september 2004

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
HOOGVLIET - Politiepersoneel van het district Zuid stelde zondagmiddag omstreeks half zes, naar aanleiding van wateroverlast, een onderzoek in een bedrijfspand in de Hoefsmidstraat in. In het pand werd een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 432 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later vernietigd. Personeel van Eneco constateerde dat de elektriciteit illegaal werd afgetapt en sloot de stroomvoorziening af. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt, op grond van de Opiumwet, een onderzoek ingesteld.


* AANRIJDING MET GEWONDEN
ROTTERDAM - Zondagmiddag rond kwart over drie vond in de Diergaardetunnel een aanrijding plaats waarbij vijf gewonden vielen. Een 40-jarige Rotterdammer raakte tijdens een inhaalmanoeuvre de linkerbuitenspiegel van de auto van een 52-jarige Rotterdammer en vervolgens botste hij tegen een auto die bestuurd werd door een 51-jarige Rotterdammer. Daarna botste de bestuurder frontaal tegen een auto waarin vier vrouwen zaten in de leeftijd van 27, 37, 72 en 43 jaar, allen afkomstig uit Rotterdam. De vrouwen die allemaal zwaar gewond waren, werden overgebracht naar het Sint Franciscus Gasthuis en het Erasmus Medisch Centrum. De 40-jarige bestuurder werd overgebracht naar het Zuiderziekenhuis. Door brandweerpersoneel werd één van de vrouwen, die bekneld zat, uit het voertuig bevrijd. Tevens werd hulp geboden door personeel van de trauma-helicopter. Door de aanrijding was de Diergaardetunnel in zijn geheel geruime tijd afgesloten. Het rijbewijs en het voertuig van de 40-jarige bestuurder werden in beslag genomen.


* CHAUFFEUR BEROOFD VAN TAXI
In de nacht van zondag op maandag werd rond tien voor half twee een 35-jarige Rotterdammer op de Insulindestraat beroofd van zijn taxi, geld en mobiele telefoon. De man had vanaf het Weena twee nog onbekende mannen vervoerd en werd vervolgens onder bedreiging van een mes gedwongen al zijn goederen af te geven. Vervolgens gingen de daders er in de taxi van de Rotterdammer vandoor. De recherche van district de Noordhoek stelt een nader onderzoek in naar deze beroving.