Kenniscentrum voor uiterlijke verzorging (KOC)

Moniek Wiggers is 'Cursist van het Jaar 2004'

Op 11 september jongstleden won Moniek Wiggers uit Borculo de Blue Diamond Award en werd daarmee 'Cursist van het Jaar 2004'. Zij ontving de Blue Diamond Award-wisseltrofee, een waardecheque van ⬠350,- én een dagje beautyfarm. Moniek Wiggers van het Graafschap College Doetinchem leverde hiermee een prestatie van formaat! Op de 2^e en 3^e plaats eindigde Linda Overkleeft uit Hoek van Holland en Suraya Naidoo uit Dronten.

Een record aantal aankomende schoonheidsspecialisten streed in de Jaarbeurs Utrecht om de titel 'Cursist van het Jaar'. De jury - bestaande uit vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en het scholenveld - had een zware taak. Het niveau van de deelnemers van de diverse scholen lag zeer hoog. Uiteindelijk won Moniek Wiggers de felbegeerde titel. Een prestatie waar het Graafschap College uit Doetinchem zeer trots op is.

KOC organiseerde de wedstrijd voor eindexamenkandidaten van het schooljaar 2003 - 2004 van de opleiding Schoonheidsspecialist. 's Ochtends was er een theorietoets en 's middags voerden de deelnemers op het podium een rug-, nek- en schoudermassage uit. Vanwege het hoge aantal deelnemers streden vervolgens tien finalisten om de 1^e plaats.

De Blue Diamond Award wordt georganiseerd door KOC Nederland en het vakblad Esthéticienne, in samenwerking met leveranciersvereniging BT&EA, HoofdBedrijfschap Ambachten, Anbos en Vakos.