Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - wapens en drugs gevonden in woning Klarendal
Publicatiedatum: 13-09-2004

Op vrijdag middag, 10 september j.l., is door de politie huiszoeking gedaan in een woning in Klarendal. Er werden drugs in beslag genomen (45 gram cocaïne), dealersattributen en een gasalarmpistool. Ook werden enkele goederen in beslag genomen (o.a. geluidsapparatuur) die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De bewoner, een 18-jarige man, werd aangehouden terzake de Opiumwet en de Wet Wapens en Munitie en in verzekering gesteld.
///
voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308

---

Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Huissen/Bemmel, grootschalige zoektocht naar inbrekers
Publicatiedatum: 13-09-2004

De politie heeft vannacht een grootschalige zoektocht gehouden naar een drietal inbrekers in Bemmel en later in Huissen. Het nog onbekende drietal zou diverse goederen hebben gestolen uit een supermarkt en een slijterij in Bemmel. Omstreeks half drie 's nachts kwam een inbraakmelding binnen en werd even later door de politie een auto achtervolgd die met hoge snelheid over de Papenstraat in de richting van Haalderen reed. Onderweg werden diverse - vermoedelijk gestolen - goederen uit de auto gegooid. De surveillanceauto die vlak achter de verdachte auto reed, kwam tijdens de achtervolging door nog onbekende oorzaak tegen een mast aan de zijkant van de weg tot stilstand. De auto raakte hierdoor flink beschadigd en de verdachten konden ontkomen.
In Huissen werd even later de verdachte auto - die later als gestolen bleek te zijn opgegeven - door de politie in de Karstraat aangetroffen. Het gebied in de omgeving van de Julianastraat, Bredestraat en Loostraat, werd vervolgens afgezet en met politiehonden doorzocht. Eén verdachte man werd gezien, maar de man wist te ontsnappen aan zijn aanhouding. Later die nacht kwam een melding binnen dat er in de wijk Hofmeesterij een auto gestolen werd. Vermoedelijk twee van de drie verdachten zijn met deze tweede gestolen auto het park ingereden en hebben hierbij een paaltje geramd. De auto was defect, waardoor ze vermoedelijk te voet verder zijn gevlucht. Vanochtend is nog een zoektocht in de wijk Zilverkamp gehouden, nadat in de straat de Hoeve weer een auto was gestolen. Vooralsnog ontbreekt ieder spoor van de verdachten.
De politie verzoekt personen die meer informatie hebben contact op te nemen, via telefoonnummer 0900-8844.

voor nadere informatie:
politie Gelderland-Midden
Marije Wisselink
026 352 4785

---

Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Kootwijkerbroek - meisje (5) gewond bij aanrijding
Publicatiedatum: 13-09-2004

Een vijfjarig meisje uit Kootwijkerbroek is zondagochtend op de Essenerweg in haar woonplaats gewond geraakt nadat ze was aangereden door een automobilist. Het meisje zou omstreeks kwart voor twaalf plotseling de weg zijn opgelopen. Op dat moment naderde er een auto, bestuurd door een 53-jarige man uit Kootwijkerbroek. Hij kon een aanrijding niet meer voorkomen waarop het meisje werd geschept. Het slachtoffertje is met verwondingen aan het hoofd overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis Utrecht. Een familielid van het meisje was getuige van de aanrijding en had verklaard dat het meisje niet goed zou hebben uitgekeken toen de weg op liep.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk - auto tegen boom: Nijkerker gewond

Publicatiedatum: 13-09-2004

Bij een verkeersongeval op de Slichtenhorsterweg in Nijkerk is zondagochtend een 33-jarige automobilist uit die plaats gewond geraakt. De automobilist reed kort voor het middaguur met zijn auto tegen een boom. De oorzaak daarvan is nog niet bekend. De Nijkerkse automobilist had tegenover de politie verklaard dat hij met een van de wielen in de berm was geraakt. Vervolgens zou hij een klapband hebben gekregen waardoor de auto onbestuurbaar raakte en tegen een boom knalde. De Nijkerker is met verwondingen aan zijn nek, arm en rug overgebracht naar het Meander-ziekenhuis in Amersfoort. Volgens de politie was er geen sprake van drankgebruik bij de bestuurder.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - Bennekommer aangehouden na mishandeling
Publicatiedatum: 13-09-2004

De politie heeft zondagavond in Wageningen een 19-jarige man uit Bennekom aangehouden op verdenking van mishandeling van een 15-jarige jongen uit Wageningen. Het slachtoffer waarschuwde zelf thuis de politie nadat hij op straat klappen had gekregen van de Bennekommer. De aanleiding daartoe moet vermoedelijk gezocht worden in de relationele sfeer. Slachtoffer en verdachte bleken bekenden van elkaar. De Bennekommer werd later in Wageningen aangetroffen en aangehouden. De Wageninger deed aangifte en had als gevolg van de mishandeling verwondingen opgelopen in het gezicht en moest zich onder doktersbehandeling stellen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - vrouw raakt na 1 maand rijbewijs al weer kwijt
Publicatiedatum: 13-09-2004

Een 18-jarige vrouw uit Winterswijk is in de nacht van zondag op maandag op de A12 tussen Ede en Arnhem haar rijbewijs kwijt geraakt na een forse snelheidsoverschrijding. De vrouw was pas een kleine maand in het bezit van het document. Surveillerende agenten zagen de Winterswijkse rond kwart voor één met hoge snelheid over de A50 bij Heelsum rijden. Vervolgens draaide ze de A12 op richting Arnhem. Daarbij werden snelheden bereikt van rond de 180 km/u, terwijl daar maximaal 120 gereden mag worden. Even verderop, ter hoogte van wegwerkzaamheden, zakte de snelheid terug naar 140 km/u. Maar in verband met de werkzaamheden was de maximumsnelheid daar teruggebracht naar 70 km/u. Ter hoogte van Arnhem werd de vrouw tot staan gebracht en het rijbewijs ingevorderd. Ook de auto van de vrouw is in beslag genomen. Justitie beslist over teruggave van het rijbewijs en de auto. Gedurende de nachtelijke uren werden op de A12 nog twee snelheidsovertreders bekeurd die met 165 km/u reden in het wegvak waar 120 is toegestaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606