Politie Twente

Persberichten Politie Twente 13 september 2004

Jan Camphuis: 053-4555588

Vier jongens aangehouden

Vier jongens, weggelopen uit jeugdinrichting, aangehouden op verdenking van diverse zaken

Borne

Zondagmorgen 12 september om ongeveer 07.00 uur werd door een bewoner van de Weerseloseweg in Borne gemeld dat hij een aantal verdachte personen bij zijn woning had waargenomen en hij vertrouwde een en ander niet. Bleek bij controle dat een aantal planken van zijn schutting waren losgemaakt. Bij het zien van de bewoner waren de personen er vandoor gegaan. Toen de politiemensen in de omgeving op zoek gingen werden op het Korenpad in Borne twee jongens en 2 meisjes gesignaleerd, die er bij het zien van de politieauto vandoor gingen. Twee jongens konden even later in de omgeving van de Rogge worden aangehouden waar ze zich in de bosjes trachtten te verstoppen. Beiden werden meegenomen, net als de twee mountainbikes die ze bij zich hadden. Ook twee andere jongens, die zich nog in de omgeving ophielden werden meegenomen. De beide meisjes die tot de groep behoorden, wisten te ontkomen. De vier, jongens van 14, 15, 16 en 16 jaar, werden overgebracht naar het bureau, waar uit eerste verklaringen kwam vast te staan dat men inderdaad met z'n zessen was geweest en was weggelopen uit een jeugdinrichting in Borculo. In totaal werden vijf fietsen meegenomen naar het bureau, waarvan er in ieder geval drie van diefstal afkomstig waren. Deze waren door de groep bij het NS station in Almelo ontvreemd. Het vermoeden bestaat dat door de groep meerdere diefstallen en inbraakjes zijn gepleegd. De vier aangehouden jongens zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Ook de personalia van de beide meisjes is bekend en ook zijn zullen nog worden gehoord. (04-113702)

Aangehouden na mishandeling

Automobilist slaat medeweggebruiker en is onder invloed

Hengelo

Zondagmiddag 12 september om ongeveer 16.30 uur werd gemeld dat op de Emmaweg in Hengelo een fietser door een automobilist was mishandeld. Bleek dat een 18 jr. Hengelose fietser over de Lansinkesweg had gefietst en daarna de Emmaweg was ingeslagen, samen met een vriendin. Een automobilist was hen gepasseerd en de 18 jr. had iets geroepen over het rijgedrag van deze automobilist. De automobilist was daarop gekeerd en had hem klemgereden, was uitgestapt en zonder iets te zeggen had de 18 jr. een klap op zijn gezicht gekregen. De automobilist was daarop weer weggereden. Een getuige had merk en kenteken genoteerd, waarop even later de auto werd gesignaleerd voor de stoplichten op de kruising Enschedesestraat - ten Catestraat in Hengelo. Hier werd de bestuurder, een 29 jr. Hengeloer aangehouden en meegenomen naar het bureau. Omdat bleek dat hij alcoholische versnaperingen tot zich had genomen, werd eerst een ademanalyse van hem afgenomen, met als uitslag 0.7 promille. Daarna is hij met betrekking tot de mishandeling afgehoord. De 18 jr. fietser is voor controle door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht omdat hij een behoorlijk bebloed gezicht had en zich duizelig voelde. Proces-verbaal wordt tegen de 29 jr. opgemaakt. (04-113813)

Aanhoudingen na vernieling

Drie jongens aangehouden na gooien van stenen tegen ruiten van NS haltehokje

Vroomshoop / Geerdijk

Zondagavond 12 september omstreeks 19.40 uur werd gemeld dat enkele jongeren bezig waren met het gooien van vermoedelijk stenen in de richting van een haltehokje op het NS perron in Geerdijk. Op aanwijzen van een getuige werden in de omgeving drie 16 jr. jongens uit Vroomshoop aangetroffen die samen met nog een vierde jongen verantwoordelijk voor de vernielingen zouden zijn geweest. Op het perron werden meerdere stenen rondom het glazen hokje aangetroffen met in meerdere ruiten barsten en sterren. Alledrie de jongens zijn daarop meegenomen naar het bureau. Van alle drie is een verklaring opgenomen.Ook de personalia van de vierde jongen zijn bekend en ook hij zal nog worden gehoord. Wie nu wat heeft gedaan en wel of niet heeft gegooid, zal nog verder worden uitgezocht. Hierna wordt proces-verbaal opgemaakt. Door Connection zal aangifte van vernieling worden gedaan. (04-113846)

Rijden onder invloed

Rijgedrag valt op, automobiliste met 2.56 promille aangehouden

Haaksbergen

Maandagmorgen 13 september om ongeveer 01.40 uur viel het rijgedrag van een bestuurder op, op de Albert Cuyplaan in Haaksbergen. Naar later bleek, 47 jr. Haaksbergse automobiliste, had de gehele rijbaan nodig. In eerste instantie reageerde ze niet op een stopteken waarop ze klem werd gereden. Toen bleek de reden van haar rijgedrag, overmatig alcoholgebruik. Aan het bureau wees de ademanalyse 2.56 promille uit en het rijbewijs van de 47 jr. is ingevorderd. Proces-verbaal zal tegen haar worden opgemaakt. (04-113900)

Winkeldieven aangehouden

Twee vrouwen en een man aangehouden in verband met winkeldiefstal

Enschede

Zondagmiddag 12 september werden door personeelsleden van een winkel in o.a. audioapparatuur in de Klanderij in Enschede, twee vrouwen aangehouden in verband met een gepleegde winkeldiefstal. Een en ander was door deze personeelsleden waargenomen, waarop de twee als verdacht van diefstal van een navigatiesysteem, door deze personeelsleden waren aangehouden. De twee, Almelose vrouwen van 26 en 30 jr. werden door de politiemensen overgenomen en overgebracht naar het bureau. De personeelsleden van de winkel hadden echter de indruk dat er ook nog een man bij het tweetal hoorde. Aan het bureau ontkenden de twee dames in alle toonaarden, tot plotseling de gsm van een van de twee overging en zich de echtgenoot van deze mevrouw meldde. Het bleek dat hij op een parkeerplaats in Enschede stond met een camper en hij kon de parkeerplaats niet verlaten omdat zijn echtgenote het parkeerbonnetje had. Uit het gesprek met deze echtgenoot en even later de echtgenote hadden de politiemensen de indruk dat de man wel eens op een parkeerplaats aan de Oldenzaalsestraat in Enschede kon staan. Dit bleek zo te zijn en de man, een 32 jr. Almeloer, werd ook aangehouden en met camper overgebracht naar het bureau. Bij onderzoek in de camper werd het ontvreemde navigatiesysteem aangetroffen. Omdat alle drie aangehouden personen tegenstrijdige verklaringen aflegden en ontkenden iets met de diefstal van doen te hebben, werd besloten ze voor verder onderzoek in verzekering te stellen. Alledrie zijn voor dit verdere onderzoek opgesloten. (04-113804)


---- --