Ministerie van Economische Zaken


http://www.minez.nl



Ministerie van Economische Zaken
Berichtnaam: Persbericht
Datum: 13-09-2004

Minister Brinkhorst reikt zes titels Innovatief Teamspeler Energietransitie uit

Minister Brinkhorst heeft vandaag tijdens de conferentie Energietransitie van visie naar uitvoering aan zes organisaties de titel Innovatief Teamspeler Energietransitie uitgereikt. Minister Brinkhorst: We moeten op vernieuwende manieren gaan samenwerken om een duurzame energievoorziening te realiseren. We kunnen de noodzakelijke veranderingen alleen in nauwe samenwerking tot stand brengen. Het is dan ook essentieel dat partijen bereid zijn om als teamspeler te opereren. En wij als overheid zullen partijen ondersteunen die daadwerkelijk met innovatie bezig zijn om eerste stappen op weg naar de energietransitie te zetten.

Stichting Natuur en Milieu.
De Stichting Natuur en Milieu heeft de afgelopen twee jaar laten zien een diep geloof in samenwerking te hebben. De constructieve bijdrage van Stichting Natuur en Milieu is van groot belang voor het maatschappelijke draagvlak.

Essent
Essent heeft een zeer innovatieve aanpak. Een voorbeeld is het opzetten van systeem voor biotrade.

Energy Valley
Energy Valley is een actieve aanjager geweest in Noord Nederland en zich heel actief getoond. Dat blijkt uit het grote aantal aanvragen in de regeling ondersteuning energietransitie.

VNP
VNP is een actief ambassadeur voor de energietransitie geweest. Daarnaast heeft zij zich zelf zeer ambitieuze doelstellingen opgelegd. Halvering van het energiegebruik in 2020 en wil hiermee de papierindustrie een toppositie in de wereld geven.

Gemeente Rotterdam
Gemeente Rotterdam heeft haar nek uitgestoken voor de oprichting van een warmtebedrijf, waarin industriële warmte wordt gebruikt voor warmtelevering in woningen en glastuinbouw. De gemeente heeft daarin zelf ook fors geïnvesteerd. De eerste buis zal overmorgen de grond ingaan.

Gasunie
De Gasunie heeft zich vasthoudend getoond en is de voortrekker geweest van het manifest Nederlandse bedrijven werken aan duurzame gasinzet. Gasunie werkt mee bijvoorbeeld mee aan de introductie van de aardgasauto en de toverketel.

Meer informatie
Voor meer informatie over de conferentie Energietransitie van Visie naar Uitvoering: www.energietransitie.nl.

Meer informatie
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij Postbus 51, telefoon 0800 - 6463951, e-mail: ezinfo@postbus51.nl. Voor journalisten: Dhr. J. van Diepen, persvoorlichter, telefoon (070) 379 60 73, e-mail: J.S.vanDiepen@minez.nl

13 sep 04 10:55