---


Persbericht t.a.v. de (auto)sportredactie

PECHDUIVELTJE NEKT COR EUSER EN DANNY VAN DONGEN

Valencia (E), 12 september 2004. Danny van Dongen (Zandvoort) en Cor Euser (Herpen) kijken teleurgesteld terug op het vierde raceweekeinde van het Spaans GT kampioenschap. Het duo vertrok vanaf een veelbelovende tweede (eerste race) en vierde startpositie, maar viel in de beide races met elektronische problemen uit.

Na een zeer lange zomerstop, die op 27 juni begon, mochten Cor Euser en Danny van Dongen eindelijk weer aantreden in het Spaans GT kampioenschap. De vierde ronde van het kampioenschap werd verreden op het circuit van Valencia.

Tijdens de kwalificatietrainingen mengden Cor en Danny zich meteen in de voorhoede met hun 600 pk sterke Marcos LM600. In het zeer sterke GT-veld reden de Nederlanders de tweede en vierde tijd.

Danny van Dongen nam de start van de eerste race, verreden op zaterdag, voor zijn rekening. Aanvankelijk lag hij op kop, later viel hij enkele plaatsen terug. Na enkele ronden begon het enorm hard te regenen. "Het was onwaarschijnlijk noodweer", aldus de jonge coureur. "Na acht ronden besloot de wedstrijdleiding om de race stil te leggen, dat was een goede beslissing." Op zondagochtend werd het tweede deel van de eerste race verreden. Enkele ronden na de start lag Van Dongen op de derde plaats toen zijn Marcos stilviel. "Dat is nog een gevolg van de stortbui op zaterdag. De elektronica is nat geworden", vermoedde Euser.

In de tweede race klom Cor Euser op van de vierde naar de tweede plaats. Danny van Dongen nam het stuur over tijdens de verplichte pitstop en behield de tweede plek. Toen viel de Marcos voor de tweede keer stil. Deze keer bleek de dynamo de schuldige. Hoogstwaarschijnlijk is ook deze storing nog een gevolg van het waterballet op zaterdag.

Het team reed zowel tijdens de kwalificatietrainingen als in de races in de voorste gelederen, maar keerde met lege handen naar huis. "Dit hoort bij de autosport. Dat neemt niet weg dat we er vreselijk ziek van zijn", schetste Euser de gevoelens van het team. "We stonden derde in de tussenstand. Onze belangrijkste concurrent in de strijd om de titel, de equipe Miguel de Castro en Angel Burgue?o, viel vlak na de start van de eerste race uit. We hadden dit weekeinde dus goede zaken kunnen doen voor het kampioenschap", meende Danny. "Met twee nulresultaten zijn onze kansen op het kampioenschap voorbij. Onze belangrijkste rivalen scoorden immers wel goed in de tweede race."

De volgende races worden verreden op 10 oktober op het circuit van Jerez (E).

Voor nadere informatie: www.coreuser.nl en www.dannyvandongen.nl.

Uitslag race 1:


1. Luis Monzon - Massimo Monti (Ferrari 360 Modena), 26 ronden in 53:20.800;


2. Gines Vivancos en Jordi Gené (Seat Cupra GT) op 7.930;


3. Manuel en Pedro Mello Breyner (Porsche 911 GT2) op 21.770.

Uitslag race 2:


1. Miguel de Castro - Angel Burgue?o (Marcos LM600), 27 ronden in 46:48.452;


2. Shaun Balfe en Nigel Taylor (Mosler MT900R) op 12.652;


3. Gines Vivancos en Jordi Gené (Seat Cupra GT) op 49.086.
---
Voor de redactie:

voor nadere inlichtingen: Cor Euser, tel. 06 53 30 17 58, en Danny van Dongen, tel. 06 55 56 43 07.

---- --