Gemeente IJsselstein


Dit is onderwerpOverig
De volgende verhalen zijn gepubliceerd over dit onderwerp.

Bekijk alle artikelen over dit onderwerp.

Commissievergaderingen
Overig
Van 13 t/m 20 september vinden in het stadhuis commissievergaderingen plaats:
Woon/leefomgeving & Mobiliteit: 13 september
Welzijn & Onderwijs: 14 september
Ruimtelijke & Economische Ontwikkelingen: 15 september Bestuur & Veiligheid: 16 september
Middelen: 20 september

Routebeschrijving stadhuis
Overig
Het stadhuis is gelegen aan de Overtoom in het centrum van IJsselstein.

Lees meer...

Programma 2004 Stadsmuseum
Overig
20 december 2003 t/m 29 februari 2004
Jan Wolkers, het vroege werk
tekeningen 1943-1958

Tweede Kerstdag, 26 december 2003
Kerststallen in de Kasteeltoren uit de verzameling van Ton de Vaal

13 maart 2004 t/m 16 mei 2004
't Is Oranje, 't blijft Oranje
De koninklijke familie gefotografeerd door Joop van Tellingen

17 en 18 april 2004
Nationaal Museumweekend
'De kunst van het vertellen': IJsselsteiners vertellen bij museumobjecten

29 mei 2004 t/m 22 augustus 2004
'Zomerdag'
19de en vroeg 20ste eeuwse schilderijen uit de collecties van de kunsthandels Bies (Eindhoven), Overduin (Giessenburg) en Simonis & Buunk (Ede)

29 mei t/m 26 september 2004
Kasteeltoren en -tuin geopend op zaterdag en zondag, met onder meer theatervoorstellingen (13.30, 14.30, 15.30 en 16.30), tentenkamp met middeleeuwse spelen en landschapskunst in de tuin. Tevens varen op deze dagen de boten van Yselvaert door de vestinggrachten. (combikaartje Stadsmuseum/Kasteeltoren)

11 september t/m 7 november 2004
Vestingstad IJsselstein
Tentoonstelling i.s.m. Historische Kring IJsselstein

11 september 2004
Open Monumentendag
Thema: Verdediging

20 november 2004 t/m 9 januari 2005
Iconen
Exemplaren uit particulier bezit

Versiering
Overig

Stoffering en versiering moeten minimaal 50 centimeter vrijgehouden worden van spots en andere warm wordende apparatuur, waarvan de oppervlaktetemperatuur meer dan 80 graden Celsius bedraagt.

Vloer- en trapbedekkingen in vluchtwegen en in ruimten waarin meer dan 50 personen gelijktijdig kunnen verblijven, moeten zodanig zijn aangebracht dat zij niet kunnen verschuiven, omkrullen of oprollen en mogen in geen enkel opzicht gevaar voor uitglijden, struikelen of vallen kunnen veroorzaken.

Plafondversiering moet zó zijn aangebracht, dat zij buiten bereik van het publiek hangt. Dit bereikt u door de versiering op tenminste 2.50 m hoogte aan te brengen.

De toegepaste bekledingsmaterialen moeten voldoen aan:
* NEN 1775, uitgave 1991, klasse T1, ten behoeve van vloeren en trappen;

* NEN 6065, uitgave 1991, klasse 2 ten aanzien van overige stoffering en versiering;

* NEN 6066, uitgave 1991, optische rookdichtheid
(Bijlage 4, Gemeentelijke Bouwverordening)

Nood- en transparantverlichting
Overig
Versieringen mogen nooit het zicht op de aanwezige nood- en transparantverlichting belemmeren.

De transparantverlichting moet branden gedurende de tijd dat publiek aanwezig is.

(Bijlage 4, Gemeentelijke Bouwverordening)

Blusmiddelen
Overig
De brandslanghaspels en draagbare blustoestellen dienen altijd direct bereikbaar en voor direct gebruik gereed te staan.

De aanwezige brandblusmiddelen dienen één keer per jaar op de goede werking te worden gecontroleerd. Als bewijs hiervan dient een keuringsbewijs aanwezig te zijn.

(Bijlage 4, Gemeentelijke Bouwverordening)

Vluchtwegen
Overig
De nooduitgangen dienen altijd over de gehele breedte vrij te blijven en voor direct gebruik gereed te zijn.

De nooduitgangen moeten altijd in de vluchtrichting draaien en zijn voorzien van de vereiste panieksluitingen.

De nooduitgangdeuren mogen dus niet op slot zijn.

In gangen en trappenhuizen die leiden naar een nooduitgang mag u geen losse goederen opslaan en geen horizontale of verticale textiel als versiering gebruiken.

Indien de nooduitgang uitkomt op een binnenplaats of buitengang moet vanaf die binnenplaats de openbare weg bereikbaar zijn. U moet ervoor zorgen dat het publiek zich kan oriënteren en dat deze buitenvluchtweg vrij van obstakels is.

Gordijnen voor deuren dienen zodanig te zijn aangebracht, dat zij met de deuren meedraaien en het openen van de deuren niet verhinderen.

Elke ruimte die voor meer dan honderd personen toegankelijk is, dient tenminste twee uitgangen te bezitten. De uitgangen moeten zover mogelijk van elkaar gelegen zijn.Voor ieder aantal van tweehonderd personen en resterend gedeelte van dit aantal moet tenminste één uitgang aanwezig te zijn.

(Bijlage 4, Gemeentelijke Bouwverordening)

Na aankoop geïmpregneerde materialen
Overig
Het impregneren van materialen is een specialistische bezigheid. U moet dit dan ook laten verzorgen door een gespecialiseerd bedrijf. Indien u materialen laat impregneren dient u een schriftelijk bewijs te vragen, waarmee door het bedrijf wordt aangetoond dat het materiaal door de behandeling aan de gestelde eisen voldoet.

Let u er in ieder geval op dat het bedrijf dat de materialen impregneert gecertificeerd is volgens een norm uit de ISO 9000-reeks, die van toepassing is op de activiteiten waarvoor u opdracht heeft gegeven.

Vooraf geïmpregneerde materialen, van oorsprong veilige materialen Overig

Veel leveranciers bieden brandveilige, brandvertragende of moeilijk ontvlambare versieringsmaterialen aan. Deze bestaan soms uit materialen die uit zichzelf al veilige eigenschappen hebben, maar het komt ook voor dat de leverancier de materialen heeft geïmpregneerd.

In het verleden is gebleken dat het voor de consument niet eenvoudig is om de brandveilige materialen te onderscheiden. U dient bij uw leverancier nadrukkelijk te vragen naar de artikelen met een brandvertragende kwaliteit. Daarbij moet u opletten of op de verpakking is aangegeven dat het hier een brandvertragende kwaliteit betreft. Het is verstandig om de verpakking te bewaren om aan te kunnen tonen dat het materiaal een brandvertragende kwaliteit bezit.

Ook zijn soms certificaten in omloop, die namens de fabrikant aan de afnemers worden uitgereikt. Als dat mogelijk is, vraag dan om een certificaat van het product dat u koopt en bewaar het in uw bedrijf. Een toezichthouder kan verlangen dat u een certificaat laat zien.

Als de materialen uit de verpakking zijn gehaald, is echter nauwelijks meer te achterhalen aan welke eis het materiaal precies voldoet. Het kan dus zijn dat een toezichthouder namens de gemeente uw versieringen alsnog wil beproeven. Hij zal daarbij een vaste testmethode toepassen, die hieronder is beschreven.

Toepassing van kunststoffen: plaatmateriaal
Overig
Deze stoffen en alle hiervoor genoemde stoffen en materialen moeten voldoen aan NEN 6065, uitgave 1991, en NEN 6065/C1, uitgave 1992, klasse 2.

Deze stoffen en materialen mogen nadat zij in aanraking zijn gekomen met vuur of nadat zij aan hoge temperaturen hebben blootgestaan geen prikkelende of voor de gezondheid schadelijke gassen of dampen ontwikkelen en mogen niet druipen.

13 sep 2004