Ingezonden persbericht


Mathsoft introduceert Calculation Management Suite:

Eerste bedrijfsoplossing om technische ontwerpinformatie te creëren en centraal te beheren

CAMBRIDGE, Mass. / ZOETERMEER, 13 september 2004 Mathsoft Engineering & Education, Inc. heeft vandaag de Mathsoft Calculation Management Suite geïntroduceerd, de eerste softwareoplossing waarmee engineering-organisaties hun kwantitatieve technische informatie kunnen bewerken en benutten.

De Calculation Management Suite is een oplossing die op maat kan worden samengesteld om de engineering-methodes en waarden die betrekking hebben op productontwikkeling en technische ontwerpen te bewerken en centraal te beheren. Gekoppeld aan elke willekeurige Web-bibliotheek of database laat deze applicatie ingenieurs tegelijkertijd ontwerpwerkzaamheden verrichten, hun werk documenteren en centraal beheren voor hergebruik, controles, overzichtelijkheid, publicatie en samenwerking over het hele traject van het ontwikkelingsproces. Hierdoor kunnen producten sneller worden ontwikkeld, is de kwaliteit hoger en is het eenvoudiger om de wet- en regelgeving na te leven.

De suite in detail

De Calculation Management Suite bestaat uit onderstaande producten die alle aspecten van het calculatiebeheer afdekken:
* Mathcad 12, het meest gebruikte technische calculatiehulpmiddel ter wereld, dat nu goed beheerbare technische informatie in XML-formaat produceert;
* Designate, dat een kader biedt om via een Webbrowser de worksheets van een organisatie in te zien, te zoeken, te rapporteren en te publiceren. Organisaties kunnen de Calculation Management Suite op hun eigen behoeften afstemmen met optionele componenten, zoals de Mathcad Application Server. Hiermee kunnen bedrijven op volledig interactieve wijze Mathcad Enterprise worksheets op hun intranet of het internet aanmaken en distribueren. Dit maakt de worksheets toegankelijk voor collega s, klanten, partners en anderen via standaard Webbrowsers, zonder dat zij Mathcad op hun desktops hoeven te installeren. Andere opties:


* Binder Toolkit, software voor het aanmaken van elektronische boeken uit data die worden beheerd via de suite;
* Customization Toolkit, een reeks API s en een software-ontwikkelingshulpmiddel;
* Publishing Toolkit, een product om op een flexibele manier de XML-data te kunnen weergeven en inzien die door de suite zijn aangemaakt;
* Bibliotheken voor civiele-, elektrische- en mechanische techniek, wachttijdtheorie en analyse van eindige elementen en
* Vertical Extension Packs voor data-analyse, signaalverwerking, wavelets en geavanceerde probleemoplossing. De Calculation Management Suite biedt ook een XML-informatiearchitectuur om technische informatie gemakkelijk te integreren in andere technische applicaties en bedrijfsprocessen. Het brengt ook de Mathcad 12 XML-architectuur binnen het bereik van de hele onderneming en creëert daarmee nieuwe publicatie- en zoekmogelijkheden.

Voor de performance en uitbreidingsmogelijkheden voor grotere bedrijven omvat de Calculation Management Suite de .NET architectuur van Microsoft. Met .NET kunnen organisaties Mathcad worksheets als Web-diensten aanbieden, waardoor samenwerking met andere afdelingen en partners op het hele internet mogelijk wordt.

Prijzen en levering

De Calculation Management Suite is vanaf september 2004 leverbaar. De prijzen zijn vanaf EUR 10.000,= per installatie met Software Assurance, die verbeterde ondersteuningsdiensten en onderhoudsplannen voor de accounts en installatie en training op locatie omvat.

Over Mathsoft Engineering & Education, Inc.

Mathsoft Engineering & Education, Inc. is een pionier op het gebied van oplossingen voor calculatiemanagement die de technische innovaties, investeringen en het intellectuele kapitaal van bedrijven beschermen en tegelijkertijd de efficiency en productiviteit in het gehele bedrijf verbeteren. Software van Mathsoft is de internationaal erkende standaard voor technische berekeningen en voor toegepaste wiskunde. Negentig procent van de Fortune 1000 bedrijven, 500 overheidsinstanties en 2.000 universiteiten over de gehele wereld gebruiken software van Mathsoft om bij hun technische berekeningen te profiteren van de strategische meerwaarde. Meer informatie over Mathsoft: www.mathsoft.com.