Ingezonden persbericht


Nieuwe versie Mathcad verbetert beheer van engineering-methodes en waarden in organisaties

Mathcad 12 biedt open standaard voor opmaak documenten, XML-mogelijkheden voor informatiebeheer en de samenwerking van applicaties

CAMBRIDGE, Mass. / ZOETERMEER, 13 september 2004 Mathsoft Engineering & Education heeft vandaag een nieuwe versie van zijn Mathcad calculatiesoftware aangekondigd. Deze bevat vele verbeteringen waarmee organisaties hun engineering-informatie efficiënter kunnen creëren, beheren en gebruiken.

Mathcad 12 omvat een open datamodel, uitbreidingsmogelijkheden, nieuwe flexibiliteit bij het documenteren van kritische engineering waarden, sterk uitgebreide handlingmogelijkheden voor eenheden en afmetingen en nieuwe 2D plotting-mogelijkheden. Mathcad s eerste toepassing van een XML-architectuur biedt een open datamodel voor engineering toepassingen dat de gebruiker krachtige mogelijkheden biedt voor publicatie, samenwerking, integratie en zoekopdrachten, vooral wanneer het als een bedrijfsstandaard wordt ingezet.

De verbeteringen in Mathcad 12 zijn het directe resultaat van de feedback van eindgebruikers bij bedrijven en overheidsorganisaties. Dit klantenbestand omvat 90 procent van de Fortune 1000, meer dan 500 overheidsorganisaties en meer dan 2.000 hogere onderwijsinstituten en universiteiten. Mathcad is de keuze van ruim 1,7 miljoen technici in meer dan vijftig landen.

Mathcad 12 is een krachtig systeem voor calculatiebeheer op het gebied van R&D en techniek , zegt Chris Randles, CEO en President van Mathsoft. Het nieuwe product is het resultaat van twee jaar intensieve ontwikkeling. Engineering is voor de meeste bedrijven een kerncompetentie die concurrentievoordeel biedt. Mathcad 12 speelt in op de behoefte van het technisch management om het werk sneller uit te voeren.

De nieuwe mogelijkheden in detail

Mathcad 12 gebruikt XML als zijn standaard file format en is gebaseerd op schema s die beheerbare technische informatie vertegenwoordigen. Gebruikers kunnen Mathcad-bestanden automatisch opslaan als XML-documenten, wat het voor hen gemakkelijker maakt om informatie te zoeken en te delen met andere gebruikers en systemen, waaronder toepassingen voor documentenbeheer, computer-aided design (CAD) programma s en oplossingen voor product data management (PDM). Gartner-analist Marc Halpern: Het gebruik van XML zal als standaard dataweergave tegen 2007 een reductie van 40% opleveren in de kosten voor de traceerbaarheid van berekeningen. Behalve kostenbesparingen liggen er voor Mathcad-klanten nog andere onaangeboorde kansen voor extra omzet in het verschiet wanneer zij XML gebruiken om zakelijke en technische processen te delen met collega s, partners, klanten en leveranciers.

Met XML vereenvoudigt Mathcad 12 de conversie van Mathcad-bestanden in XHTML en XSL-FO formats, waardoor deze gemakkelijker kunnen worden gepubliceerd als Web- en PDF-documenten en in andere documentformaten. Deze flexibiliteit biedt technische organisaties een haast oneindig aantal nieuwe mogelijkheden om de waarde van hun intellectuele eigendommen optimaal te benutten, bijvoorbeeld door de mogelijkheid om geïndexeerde, terug te zoeken PDF-bestanden aan te maken. XML maakt het ook mogelijk resultaten in worksheets op te slaan en vervolgens in te zien en te gebruiken zonder deze opnieuw te hoeven openen in Mathcad. Dit is een zeer belangrijk aspect wanneer het gaat om externe controles op de naleving van wet- en regelgevingen.

Klanten die upgraden naar Mathcad 12 hebben een nieuwe mogelijkheid om standaardeenheden te definiëren. Engineers kunnen bijvoorbeeld kiezen voor inches in plaats van voet als standaard lengtemaat voor de Verenigde Staten. Deze flexibiliteit stelt engineers in staat intuïtief te werken zonder gedwongen te worden extra conversies uit te voeren om tegemoet te komen aan de software. Gebruikers zullen bovendien achttien nieuwe ingebouwde eenheden aantreffen die bij de honderden technische en wetenschappelijke eenheden komen, waar Mathcad al mee werkt.

Mathcad 12 omvat nieuwe 2D plotting-mogelijkheden, waaronder een nieuwe secundaire y-as, die het mogelijk maakt om data op twee verschillende schaalindelingen te plotten in dezelfde combinatie van assen. Ook kunnen de kleuren van markeringen worden gewijzigd en is een verbeterde interface opgenomen voor het wijzigen van de kleuren in vlakken. Met Mathcad 12 is het mogelijk om legenda s te positioneren, de lettertypes, -groottes en -kleuren voor titels van plots en labels te wijzigen, flexibel in- en uit te zoomen en te traceren.

Mathcad 12 wordt voor het eerst geïmplementeerd met een Microsoft .NET architectuur om de stabiliteit en de uitbreidingsmogelijkheden te verbeteren. Mathsoft heeft deze nieuwe architectuur versterkt door de code over een periode van twee jaar te evalueren en te herzien om de stabiliteit en het geheugenbeheer te verbeteren.

Wij vinden het prettig dat Mathsoft .NET architectuur heeft gekozen voor Mathcad 12. Dit is belangrijk voor de toekomst van onze onderneming, omdat het veel voordelen biedt in de vorm van veilige, betrouwbare en gemakkelijk uit te breiden code , zegt Bob Wilson, eigenaar van Wilson Engineering Services. Wij profiteren ook van verbeteringen in 2D plotting voorzieningen en de mogelijkheid om metadata toe te voegen.

Mathcad 12 omvat verder:

* nieuwe documentatie die georganiseerd is rond de taken die de gebruikers gewoonlijk verrichten en de productiviteit van de gebruikers verbetert;
* een nieuwe Data Import Wizard om allerlei datatypes van andere applicaties en bronnen in Mathcad in te voeren;
* nieuwe Web-commando s die het eenvoudiger maken om schuif- en dropdown- velden en andere elementen in worksheets in te voegen en
* de mogelijkheid voor elke Mathcad gebruiker om worksheets aan te maken voor de Mathcad Application Server.

Prijzen en levering

Mathcad 12 is vanaf september 2004 leverbaar voor een adviesprijs van EUR 999,= per gebruiker; upgrades kosten EUR 249,= tot EUR 329,=, afhankelijk van de versie die men nu gebruikt. Voor Mathcad worden volumekortingen gegeven en er worden speciale tarieven gehanteerd voor overheidsinstanties en onderwijsinrichtingen.

Onderhoudsplannen die verbeterde account-ondersteuning en upgrade-garanties omvatten, zijn beschikbaar voor klanten met grotere aantallen licenties. Trainingsmogelijkheden op locatie worden eveneens geboden om klanten te helpen een optimaal rendement uit hun Mathcad-software te halen.

Over Mathsoft Engineering & Education, Inc.

Mathsoft Engineering & Education, Inc. is een pionier op het gebied van oplossingen voor calculatiemanagement die de technische innovaties, investeringen en het intellectuele kapitaal van bedrijven beschermen en tegelijkertijd de efficiency en productiviteit in het gehele bedrijf verbeteren. Software van Mathsoft is de internationaal erkende standaard voor technische berekeningen en voor toegepaste wiskunde. Negentig procent van de Fortune 1000 bedrijven, 500 overheidsinstanties en 2.000 universiteiten over de gehele wereld gebruiken software van Mathsoft om bij hun technische berekeningen te profiteren van de strategische meerwaarde. Meer informatie over Mathsoft: www.mathsoft.com.