1e persbericht van maandag 13 september 2004

Eindhoven 13-09-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man verdacht van inbraak

Maandag om 1.55 uur is op de Sint Petrus Canisiuslaan een 35-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De man wordt verdacht van inbraak in een winkel aan de Sint Bonifaciuslaan. Daar werd de ruit van de voordeur vernield. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Vrouw dringt woning ex binnen

Een 52-jarige vrouw uit Veldhoven is zondag om 21.00 uur in de woning van haar ex-man in Stratum aangehouden. De vrouw had een ruit van de voordeur vernield en was de woning binnen gegaan. Daar viel ze de 48-jarige vriendin van haar ex aan. Deze raakte licht gewond toen zij zich verdedigde. De verdachte is de cel ingegaan.

Eindhoven: Verdachten met gestolen auto aangehouden

Op de Oirschotsedijk zijn zondag om 16.00 uur een 40-jarige man uit Paterswolde en een 40-jarige vrouw zonder vaste woonplaats aangehouden. De politie zag op een zandpad bij de Oirschotsedijk een auto staan. Daarin zaten de twee verdachten. De auto bleek in Eindhoven gestolen te zijn. De twee verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Fietsendief betrapt

Een 24-jarige man uit Helmond is zondagavond rond 19.30 uur aangehouden op het Stationsplein. Er was bij de politie een melding binnengekomen dat een man daar bezig was met het verbreken van een fietsslot. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen ze dat de man inderdaad een fiets aan het stelen was. Ze hebben hem op heterdaad aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Man aangehouden na mishandelen echtgenote

Zondag om 20.15 uur is in Helmond een 44-jarige Helmonder aangehouden. De man had eerder op de dag zijn 37-jarige echtgenote geslagen en geschopt. De mishandeling gebeurde in hun woning in Helmond. De man verliet na de mishandeling de woning maar kon later aangehouden worden. De vrouw had verwondingen aan het hoofd, armen en benen. Zij deed aangifte. De verdachte is de cel ingegaan.

Helmond: Man na bedreiging en vernieling aangehouden

Zondag om 12.30 uur is op de Van Someren Downerlaan een 20-jarige Helmonder aangehouden. Hij had eerder op de dag zijn 22-jarige Helmondse ex-vriendin bedreigd en enkele van haar spullen vernield. De twee hadden een relatie gehad en de verdachte kwam zijn spullen ophalen. Daarbij bedreigde hij haar en vernielde het een en ander. De man is de cel ingegaan.

Oirschot / Eindhoven: Verdachte diefstal benzine aangehouden

Op de John F. Kennedylaan in Eindhoven is maandag om 0.35 uur een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man reed in een auto waarmee even daarvoor bij een benzinestation in Oirschot was getankt zonder te betalen. Na de aanhouding bleek dat in de kofferbak van de auto twee jerrycans vol met benzine stonden. De man is ingesloten voor onderzoek.

Best: Aanhouding voor vuurwapenbezit

Twee mannen uit Best (41 en 44 jaar oud) zijn zondagavond rond 20.00 uur aangehouden op de Frans Halsstraat. Bij de politie was de melding binnengekomen dat er in de straat een opstootje zou zijn. Toen agenten arriveerden, stonden de twee mannen bij een woning. Daar zou een man wonen waarmee ze kort ervoor in een café in Best ruzie gehad zouden hebben. Nadat de agenten de twee mannen hadden gesommeerd weg te gaan, zagen ze in de auto van het duo een vuurwapen en een honkbalknuppel liggen. Ze zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau. De 41-jarige man is na onderzoek heengezonden, de andere man is in verzekering gesteld.

Budel: Inbraak in woning

Bij een inbraak in een woning aan de Maarheezerweg zijn een dvd-speler, een horloge en een mobiele telefoon weggehaald. Dat gebeurde zondag tussen 13.00 en 16.30 uur. Een raam aan de achterkant van het huis is opengebroken.

Beek en Donk: Snelheidscontrole

Op de Oranjelaan is zondag tussen 11.15 en 13.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 821 gecontroleerde voertuigen reden er 144 harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 90 km/u.

De Rips: Controle op snelheid

Zondag tussen 14.25 en 16.05 is een snelheidscontrole gehouden op de Stippelberg. Daarbij reden 50 van de 590 gecontroleerde voertuigen te hard. De hoogst gemeten snelheid was 152 km/u waar 80 km/u is toegestaan.

Valkenswaard: Opgepakt voor mishandelen vriendin

Een man van 39 jaar uit Valkenswaard is maandagochtend rond 1.40 uur bij zijn woning aangehouden. Hij zou kort daarvoor zijn 41-jarige vriendin in hun huis hebben mishandeld door haar te slaan en te schoppen. De man is aangehouden in het kader van het project huiselijk geweld en ingesloten voor verder onderzoek.