AMD MARKETING COMMUNICATIE

Wereldwijde premiere Fighting Fish op Americain Film Market

ROTTERDAM - Fighting Fish, de allereerste Nederlandse Martial Arts film staat op het punt internationaal door te breken. Ondanks het feit dat de bezoekersaantallen eerder dit jaar in de Nederlandse bioscopen tegenvielen, is tijdens het Filmfestival in Cannes, door de internationale markt zeer positief gereageerd op Fighting Fish.

Uit de vele geintereseerde sales-agents, is onlangs de keuze gevallen op het gerenommeerde Firstupfilm uit London, een internationale sales agent gespecialiseerd in genre-films. Firstupfilm heeft de film exclusief gecontracteerd. Fighting Fish zal zijn wereldwijde premiere hebben in Hollywood op de komende American Film Market (AFM) in Los Angelos. De AFM is de allergrootste filmbeurs ter wereld.

Bovendien zijn er nu al 4 Aziatische filmfestivals die Fighting Fish eind 2004, begin 2005 in hunprogrammeringzullenopnemen.Defilmis inmiddels aan België en Frankrijk verkocht en er zijn ruim 25 landen die interesse in de film hebben getoond, waaronder de Verenigde Staten, Rusland en China. Daarnaast is de film in Nederland nu ook te koop op video en DVD.

Fighting Fish is een avondvullende film boordevol romantiek, spanning en spectaculaire vechtscènes. Fighting Fish is een zogeheten Modern Eastern. Deze tegenhanger van de Western speelt zich normaliter af in een Aziatische setting, maar deze is in het geval van Fighting Fish, verplaatst naar Rotterdam.

Fighting Fish is een film met: Chantal Janzen (Volle Maan, musicals Saterday Night Fever, 42nd street) Jennifer de Jong (Fort Alpha, Brutale Meiden, Costa!, Baantjer) Kim Ho Kim (GTST, Luifel & Luifel) Ron Smoorenburg (Who am I (met Jacky Chan) en diverse martial arts films in Hong Kong)
Verder met o.a. Bao Xian Fei (Wereldkampioen Kung Fu) Joop Kasteel (Nederlands kampioen Freefight) Jeroen Post (Veejay TMF)

www.fightingfish.nl