Politie Amsterdam-Amstelland

Agent betrapt nepcollegaâs
13-9-2004. Zondagmiddag rond half één betrapte een agent in zijn vrije tijd drie nepcollegaâs toen die in de buurt van het Anne Frankhuis een Japanse toerist probeerden te beroven. De agent herkende de mannen aan hun signalement en riep onmiddellijk assistentie in. De drie verdachten werden in de directe omgeving gearresteerd. Het bleek te gaan om drie Roemenen van 24, 25 en 32 jaar. Ook werd een huurauto aangetroffen waarmee de mannen zich verplaatsten.
---

Brugleuning boort zich in auto
13-9-2004. In de nacht van zaterdag op zondag raakten twee inzittenden van een personenauto lichtgewond. De auto kwam na een uitwijkmanoeuvre boven op de brugleuning van de Noordzeeweg terecht. Een deel van de leuning boorde zich daarbij in de auto, waarin vier mensen zaten. Het voertuig raakte zwaar beschadigd.

De bestuurder verklaarde uitgeweken te zijn voor een kikker. Hij was daarbij de macht over het stuur kwijtgeraakt. Hoewel de kikker werd teruggevonden, nam de politie ook de bestuurder onder de loep. Hoogstwaarschijnlijk had hij teveel gedronken. Bij hem werd bloed afgenomen en zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Getuigen gezocht: schietpartij Bijlmerplein
13-9-2004. Zaterdagavond rond halfzeven raakte een 34-jarige Noord-Afrikaanse man zwaargewond bij een schietpartij. Hij werd bij een videotheek op het Bijlmerplein een paar keer geraakt. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert inmiddels buiten levensgevaar.
Vlak voor het schietincident werd de man gevolgd door drie mannen met wie hij ruzie had. Plotseling werd er geschoten. De drie verdachten konden ontkomen.
Bent u getuige geweest van de schietpartij of de daaraan voorafgaande ruzie, bel met bureau Flierbosdreef: (020) 559 2721. In Opsporing Verzocht
Invalidenvoertuig over de kop

13-9-2004. Zaterdagochtend rond tien uur sloeg een invalidenvoertuig over de kop. Een personenauto raakte het voertuig in de flank op de kruising Anthony Fokkerweg / Surinamestraat. De bestuurder van de brommobiel verleende waarschijnlijk geen voorrang. De man, 63, raakte bekneld bij de aanrijding. De brandweer moest hem komen bevrijden.
---

Man belt tientallen keren 112

13-9-2004. Zaterdag ondervond de 112-centrale veel overlast van een 66-jarige man die tientallen keren belde. Hij deed dit vanuit verschillende telefooncellen, verpreid door de stad. Uiteindelijk konden agenten de man, die een verwarde indruk maakte, op de Keizersgracht arresteren.
Nepvuurwapens en drugs na bedreiging
13-9-2004. Vrijdagmiddag werd op Uilenstede een 39-jarige Amstelvener gearresteerd. Hij had een alarmvuurwapen, een niet van echt te onderscheiden nepvuurwapen en twee verboden messen in zijn bezit. Aanleiding tot de arrestatie was een melding van een bewoner dat hij bedreigd was met een vuurwapen. Onderzoek leidde naar een woning in de buurt van het slachtoffer. Daar werd niet de bedreiger, maar één van zijn kompanen aangetroffen met de verboden waar.
Autokraker op heterdaad betrapt
13-9-2004. Vrijdagmiddag arresteerde een motoragent op de Foeliestraat een 30-jarige man wegens een autokraak. De verdachte werd op heterdaad betrapt toen hij een radio uit de middenconsole van de auto aan het slopen was.
Gestolen heftruck valt van vrachtwagen

13-9-2004. Zaterdagavond rond acht uur viel op de A10 een heftruck van een vrachtwagen. Hierdoor moest een stuk Ring worden afgesloten. De truck bleek even daarvoor gestolen te zijn van een terrein aan de Hemweg.

---
Grote alchoholcontrole Wibautstraat
13-9-2004. In de nacht van zaterdag op zondag hield wijkteam Linnaeusstraat een alcoholcontrole in de Wibautstraat. Ter hoogte van het Prins Bernhardplein werden 1049 automobilisten aan een blaastest onderworpen. 24 Bestuurders bleken teveel alcohol te hebben gedronken en kregen een proces-verbaal.
De hoogste score werd genoteerd door een man met een alcoholpromillage van 1,6 promille. Hij kon direct zijn rijbewijs inleveren. Eén verdachte verzette zich dusdanig tegen zijn arrestatie dat de duim van een politieman uit de kom schoot. Daarnaast werd o.a. een openstaande boete geïnd van e. 250,-, werden 3 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder rijbewijs en 2 voor het opgeven van een valse naam. Man op dak leidt politie naar softdrugs
13-9-2004. Politiemensen kwamen vrijdagmiddag op de Vijzelgracht in actie omdat er een man op het dak liep die mogelijk naar beneden wilde springen. De zoektocht naar de vermeende springer leidde de dienders naar een woning waarin een forse hoeveelheid softdrugs werd aangetroffen. Hier vonden ze ook de man die over het dak had gelopen.

In het pand werden uiteindelijk twee mannen (29 en 36) en een vrouw (20) gearresteerd op verdenking van het overtreden van de Opiumwet. In totaal werd ruim 14 kilo softdrugs en een bedrag van ruim 4000 euro aan contanten in beslag genomen.
Vrouw gewond na val van trap
13-9-2004. Vrijdagavond raakte een 29-jarige bewoonster van een pand in de Mercatorbuurt gewond toen ze van de trap viel. Waarschijnlijk is zij op de derde etage over de leuning gevallen.

Ambulancepersoneel verleende samen met de bemanning van de traumaheli eerste hulp, waarna de vrouw naar het ziekenhuis werd vervoerd, De vrouw was vermoedelijk onder invloed van drank en drugs.