Gemeente Voorschoten

Persberichten - Unie van Vrijwilligers wint eerste prijs Vrijwilligersmarkt
Uitgebracht op: maandag 13 september 2004

De Unie van Vrijwilligers heeft de eerste prijs gewonnen voor haar kraam op de Vrijwilligersmarkt, die op 13 september tijdens het Weekend van Voorschoten plaatsvond. Ook operettevereniging Belcanto en het Nationaal smalspoormuseum vielen in de prijzen voor de manier waarop zij zich presenteerden en vrijwilligers voor hun organisatie probeerden te werven. Daarnaast ontving de Ladies Circle Voorschoten-Leidschendam een prijs voor het goede doel Villa Joep!. Wethouder Carabain reikte de prijzen terplekke uit.

De organisatie van de Vrijwilligersmarkt reikte dit jaar, net als voorgaande jaren, een prijs uit voor de meest geslaagde kramen. Bij de beoordeling van de kramen heeft de organisatie gelet op de drie volgende aspecten. Ten eerste is gelet op de presentatie en de aankleding van de kraam. Ten tweede is gekeken naar de balans tussen enerzijds de aandacht die is besteed aan de presentatie van de eigen organisatie en anderzijds de werving van vrijwilligers. Ten derde heeft de organisatie beoordeeld in hoeverre de kraam aansloot bij het thema van het Weekend van Voorschoten "Merck toch hoe sterck".

Eerste, tweede en derde prijs
De Unie van Vrijwilligers won de eerste prijs, een oorkonde en een bedrag van 100,00 vanwege de uitstekende wijze waarop de vereniging haar activiteiten presenteerde en een beroep deed op de bezoekers van de Vrijwilligersmarkt om hun organisatie te komen versterken.

De tweede prijs, een oorkonde en een bedrag van 75,00, is gewonnen door de operettevereniging Belcanto. Zij wonnen de prijs vanwege de mooie presentatie in de kraam en doordat zij actief gebruik wisten te maken van de mogelijkheid die de markt biedt leden te werven om het koor levendig te houden.

Het Nationaal smalspoormuseum - stoomtrein Valkenburg sleepte de derde prijs, een oorkonde en een bedrag van 50,00, in de wacht. Het museum kreeg de prijs vanwege zijn bijzondere en attractieve presentatie om het museum onder de aandacht te brengen en vrijwilligers te werven.

Gelegenheidsprijs voor goed doel
Behalve de prijzen voor de kramen heeft wethouder Wim Carabain een gelegenheidsprijs uitgereikt aan de dames van Ladies circle Voorschoten-Leidschendam. Zij ontvingen een gift van 50,00 vanwege de enthousiaste presentatie van het Voorschotense goede doel "Villa Joep!" Villa Joep is een stichting die is opgericht door de Voorschotense ouders van het aan kanker overleden jongetje Joep, voor de financiering van onderzoek naar de specifieke vorm van kanker waaraan deze jongen leed.


- einde bericht -