Dienstenbond CNV

Mager sociaal plan bij fors banenverlies Triple P. 13-09-2004

Afgelopen vrijdag heeft de directie van Triple P op een inderhaast bijeengeroepen personeelsvergadering bekend gemaakt dat 77 mede-werkers worden ontslagen. U zult op het moment dat u dit leest al weten of u al dan niet tot deze groep behoort.

In de afgelopen 2 weken is er intensief door de betrokken vakbonden, waaronder CNV Dienstenbond, onderhandeld over een Sociaal Plan. We hebben hierover ook een principe-akkoord bereikt. De tekst van dit Sociaal Plan vindt u als bijlage bij deze brief.

Het is een zeer mager Sociaal Plan. De afspraken in dit plan, maar ook de manier waarop Triple P de ontslagen overhaast heeft aangekondigd, geven aan dat de situatie bij Triple P financieel alarmerend slecht is.

Niet alleen de vakbonden, maar ook de Ondernemingsraad, zijn overtuigd dat snel handelen noodzakelijk is om de overgebleven werkgelegenheid te redden. We hopen dat dit ook zal lukken.

Het Sociaal Plan is mager, maar is wel helemaal gericht op een beperkte aanvulling op de WW en het bieden van hulp aan het zo snel mogelijk vinden van een nieuwe baan. Omdat we deze twee zaken veilig willen stellen zijn wij akkoord gegaan met de huidige afspraken.

Als lid van CNV Dienstenbond bij Triple P heeft u het laatste woord over de vraag of uw bond het Sociaal Plan ondertekent. Afgelopen vrijdag waren er onvoldoen-de leden aanwezig om een rechtsgeldige stemming te kunnen houden. Verder was er behoefte om de tekst nauwkeurig door te nemen.

Mocht u vragen hebben over deze info of over het sociaal plan kunt u per email contact opnemen met A. Kasper, uw bestuurder bij Triple P. Het emailadres is a.kasper@cnvdibo.nl of per telefoon, nummer (035)6460580