Ingezonden persbericht


MELDPUNTENNETWERK GEZONDHEID EN MILIEU

Geachte heer, mevrouw,

Graag wil het MNGM u er op attent maken dat sinds enkele dagen ons jaarverslag 2003 op de site: www.mngm.nl te vinden is.

Het onderwerp Gezondheid en Milieu heeft in 2003 meer dan we gewend waren in de belangstelling gestaan. Dit kwam door de Actieplannen Gezondheid en Milieu en de onderzoeken en projecten die daaruit voortvloeiden. Bovendien kwamen dit jaar de lokale nota's gezondheidsbeleid uit en moesten gemeenten aandacht besteden aan de luchtkwaliteit i.v.m. de EU-eisen. Helaas heeft dit alles nog niet voldoende geleid tot verbetering van lokale gezondheid - en milieuproblematiek.

Wij kregen meldingen m.n. over chemische stoffen, geuren en electromagnetische velden. Dankzij de inzet van vrijwilligers en medewerkers startten wij nieuwe activiteiten zoals de eerste bijeenkomst van de BurgerAlliantie voor lokale groepen en ontwikkelden we een biomarkersdatabestand voor intern gebruik. Daarnaast zijn we betrokken geweest bij diverse onderzoeken, overlegsituaties en symposia.

We gaan ook in de toekomst constructief door met ons werk en rekenen daarbij op uw belangstelling en steun.

Met vriendelijke groet,

Thea van der Wal
Waarnemend directeur MNGM

N.B. Het jaarverslag 2003 is te vinden op bovengenoemde website onder het kopje "MNGM". Mocht u alsnog een papieren versie willen ontvangen, neem dan even contact met ons op via info@mngm.nl of tel: 030-2430872