Ingezonden persbericht


Consumentenbond in Geldgids: Verzekeringssite goede site om te gebruiken

In de Geldgids van september 2004 staat een onderzoek van de Consumentenbond naar vergelijkingssites. De bond heeft dertien financiële vergelijkingssites uitvoerig onderzocht. Een goede vergelijkingssite is volgens de Consumentenbond een site die op een objectieve manier producten met elkaar vergelijkt en rekening houdt met opgegeven voorkeuren. De vergelijking zelf moet marktdekkend zijn. De bond heeft negen vergelijkingssites, die ziektekostenverzekeringen vergelijken, in de praktijk onderzocht.

Volgens de Consumentenbond hebben slechts vier vergelijkingssites een vergelijking die marktdekkend is én waarbij rekening gehouden wordt met de voorkeuren. Drie van deze vier goede sites werken met de vergelijking van Verzekeringssite. Veel andere sites zijn volgens de bond nauwelijks serieus te nemen.

Verzekeringssite
Verzekeringssite maakt het kiezen van verzekeringen makkelijker door bijna alle verzekeraars te vergelijken. Verzekeringssite is volledig onafhankelijk, heeft geen banden met verzekeraars en sluit zelf geen verzekeringen. Vrijwel alle direct writers en ongeveer 150 tussenpersonen werken met Verzekeringssite samen. Verzekeringssite krijgt haar inkomsten uit het doorsturen van offerte-aanvragen. Verzekeringssite is al jaren winstgevend en volledig eigendom van en gefinancierd door Erik Hordijk en Ilse de Ligt. De Consumentenbond heeft in een eerder onderzoek naar vergelijkingen van ziektekostenverzekeringen Verzekeringsite ook al de hoogste beoordeling gegeven: goed/zeer goed.


---



Ingezonden persbericht