bd8f735.jpg

Grootste educatieve downloadportal beveiligt software met HASP SL

IJsselstein/Antwerpen, 13 september 2004 - Signpost, initiatiefnemer van AcademicDownload, de grootste educatieve downloadportal van Europa, heeft gekozen voor HASP SL (voorheen Privilege) van Aladdin om software downloads te beveiligen. Op verzoek van verscheidene onderwijsinstellingen uit het Hoger en Academisch Onderwijs is Signpost op zoek gegaan naar een distributiemodel om software op een gebruiks- en budgetvriendelijke manier ter beschikking te stellen aan de individuele student.

Door het in voegen treden van het Bologna akkoord*, in juni 1999, worden Europese studenten binnen het hoger en academisch onderwijs aangemoedigd interactief gebruik te maken van de digitale snelweg. In dit kader ontwikkelde Signpost het AcademicDownload.com platform. www.academicdownload.com is een Europees downloadplatform voor het onderwijs waar studenten en docenten op eenvoudige, voordelige en legale wijze de recentste software van de grootste softwareproducenten kunnen downloaden en gebruiken binnen het curriculum. Om de software te activeren, krijgen gebruikers een unieke activeringcode. Hiervoor doen zij beroep op de HASP SL oplossing van Aladdin.

HASP SL van Aladdin is een beveiligingsoplossing voor elektronische softwaredistributie en -verkoop, productactivering en softwarelicensering. Het product voorkomt illegaal gebruik van software, doordat ontwikkelaars onder meer bepalen hoe vaak het product kan worden geïnstalleerd door de eindgebruiker. Ook kan de evaluatieperiode worden vastgelegd en is de software-ontwikkelaar de enige die het product kan activeren bij aanschaf. Een ingebouwde kopieerbeveiliging in de software voorkomt illegaal gebruik.

Johan Scheffel, Account Manager Software Commerce van Aladdin Benelux: "HASP SL biedt Signpost de mogelijkheid om meerwaarde te bieden door middel van 'try before you buy' versies. Daarnaast was het aanbieden van tijdsgelimiteerde versies in combinatie met een unieke activeringscode een must voor Signpost om software op een veilige manier aan te bieden. Lang niet alle softwarehuizen werken al op deze manier. Zo biedt HASP SL Signpost de ideale mogelijkheid om de educatieve markt als pilotproject met unieke activeringcodes en tijdsgebonden versies te bewerken."

Signpost vond in Aladdin een geschikte partner om de sofware veilig aan te bieden. Paul Steenbergen, Afgevaardigde Bestuurder bij Signpost: "De vereisten voor deze oplossing waren eenvoudig; het moest de legaliteit van het gebruik van de software dekken over maximaal één academiejaar en de onderwijsinstelling mocht zeker zelf geen hinder ondervinden. Met HASP SL bieden wij softwareleveranciers een kant-en-klare, beveiligde oplossing zonder dat er gesleuteld dient te worden aan het softwarepakket zelf. Het allergrootste voordeel is de unieke activeringcode voor de klant. Hiermee verzekeren wij de softwareleverancier dat zijn software op een veilige manier online wordt aangeboden."

Signpost heeft grondig marktonderzoek gehouden, waaruit bleek dat HASP SL voldoet aan de verwachtingen en behoeften van de software-aanbieders en van Signpost zelf. Het opzetten van het project werd binnen één week gerealiseerd. Het 'time bombed' maken van de software, alsook het aanmaken van activeringcodes gebeurt met één druk op de knop. Aladdin biedt zo een flexibele en voordelige methode om de distributie van software te beveiligen.

Op dit moment gebruiken diverse softwareaanbieders www.academicdownload.com als pilotproject voor opname en toepassing in hun eigen software.


* Dit akkoord zorgt voor de éénmaking van het Europees hoger onderwijs. Alle scholen in Europa volgen hierdoor hetzelfde systeem (Bachelor en Master), net zoals het Amerikaanse. Door dit contract komt er ruimte vrij voor privatiseringen en de vercommercialisering van onderwijs.

Over AcademicDownload
Academic Download, de grootste educatieve downloadportal van Europa, is één van de initiatieven van Signpost NV. Signpost is intermediair tussen studenten en bedrijven met interesse voor deze specifieke doelgroep enerzijds én tussen het bedrijfsleven en de academische wereld anderzijds. Het bedrijf is de drijvende kracht achter talloze projecten waar de individuele student, de studentengemeenschap, de bedrijfswereld en de academische instanties elkaar ontmoeten: www.MA3D.com : het allereerste Microsoft-softwaredownloadkanaal voor studenten en docenten in Europa.

AcademicDownload.com : het (algemene) softwaredownloadkanaal voor studenten en docenten in Europa. AcademicBroadband.be : het voordeligste breedbandabonnement voor studenten, docenten en medewerkers aan het universitair-, hoger-, secundair en avondonderwijs, alsook de leerkrachten van het kleuter-, lager- en secundair onderwijs. www.AcademicShop.be : fullfilment van laptopprojecten op aanvraag van hogescholen en universiteiten. www.StudentStart.be/nl : de grootste studentensite van België en Nederland.

Meer informatie is beschikbaar via www.signpost.be

Over Aladdin
Aladdin Knowledge Sytems (Nasdaq: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en veilige distributie van digitale content: van applicatiesoftware tot en met internetgebruik en -toegang. Aladdins klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het internet bieden, inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en -productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdins website www.eAladdin.com of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.



Ingezonden persbericht