Ingezonden persbericht


Persbericht

Autodesk kondigt Autodesk Civil 3D 2005 aan

AutoCAD-fundament van Civil 3D vereenvoudigt overstap naar Object-georiënteerd ontwerpen in 2D en 3D

Barendrecht, 13 september 2004 Autodesk, leverancier van ontwerpsoftware en digitale content, introduceert de volgende generatie van haar ontwerpoplossing voor de civieltechnische markt: Autodesk Civil 3D 2005.

Civil 3D onderscheidt zich door gebruiksgemak en intuïtieve, objectgeoriënteerde ontwerpfunctionaliteit, zowel in 2D als 3d, waardoor in alle fasen van een project efficiencywinst kan worden geboekt. Autodesk Civil 3D automatiseert de belangrijkste ontwerptaken en presenteert ingewikkelde concepten in realistisch 2D of 3D-formaat. Hierdoor kan de gebruiker met meer gemak betrouwbare ontwerpen maken, beheren, en visualiseren

Civil 3D is een krachtige tool voor de meest uiteenlopende civieltechnische ontwerpen. Aangezien de software intelligente relaties tot stand kan brengen tussen objecten, worden wijzigingen in het ontwerp op dynamische wijze doorgevoerd: bij wijziging van één element in een ontwerp worden alle gerelateerde elementen dienovereenkomstig aangepast. Denk hierbij aan wijzigingen in het digitale terreinmodel, dwars- en lengte doorsneden worden automatisch aangepast.

Civil 3D gebruikt van AutoCAD als basistechnologie; hierdoor kunnen weg- en waterbouwkundigen meteen profiteren van hun kennis van AutoCAD. Basis AutoCAD commando s blijven naast Object georiënteerd werken beschikbaar. Visualisering van het ontwerp kan gebeuren op de meegeleverde VIZ Render functionaliteit.

Een probleemloze gegevensuitwisseling met Autodesk Land Desktop behoort tot de standaard mogelijkheden, evenals het uitwisselen van gegevens op basis van Land-XML.

Belangrijkste verbeteringen

Naast een solide gebruikersinterface op basis van AutoCAD interface, biedt Civil 3D nu ook flexibele objectstijlen waarmee weergave en technische kenmerken van objecten en labels kan worden geregeld. Civil 3D ondersteunt daarnaast ontwerpstandaarden en vereenvoudigt de uitwisseling van ontwerpen met gebruikers die niet met Autodesk Civil 3D werken. Verder zijn er verbeteringen aangebracht op het gebied van punten en vlakken; uitlijning, profielen en secties; en corridor modeling.

Civil 3D zal vanuit de Benelux worden voorzien van een aantal lokale standaarden. Hierdoor kan er direct gewerkt worden volgens voorgeschreven standaarden van opdrachtgevers.

Beschikbaarheid

Autodesk Civil 3D 2005 is nu beschikbaar. Neem voor meer informatie contact op met een erkende Autodesk Reseller voor Civil 3D of bezoek www.autodesk.nl/subscription.

Autodesk
Autodesk, Inc., opgericht in 1982, is 's werelds belangrijkste leverancier van software voor technisch ontwerpen en digitale content. Autodesk biedt oplossingen voor professionals in architectonisch ontwerpen, geografische informatie systemen (GIS), werktuigbouwkundig ontwerpen, digitale media, en mobiele data diensten. Door vooruitstrevende producten en diensten aan te bieden kunnen klanten van Autodesk hun digitale gegevens optimaal creëren, beheren, gebruiken en communiceren gedurende de looptijd van een project. Voor meer informatie over het bedrijf en de producten, kijk op www.autodesk.nl.

Neem voor meer informatie contact op met:
Autodesk Benelux
Sjoerd Lazeroms
Tel.: 0180 691000
e-mail: sjoerd.lazeroms@autodesk.com

Potters PR
Monique Potters
Tel: 0345 501595
GSM: 06 28 889 632
e-mail: monique@potterspr.nl