TRIPLE P NV

Triple p versnelt invoering gekozen strategie middels reorganisatie


- Versterkte focus op innovatieve dienstverlening met hoge marges voor
ICT-infrastructuren, en

- Reductie van 75 arbeidsplaatsen

Vianen, 13 september 2004 - Het in Nederland gevestigde en aan de Amerikaanse beurs genoteerde Triple P N.V. (NASDAQ SCM: TPPP) kondigt vandaag een aanscherping van haar lange-termijn strategie en de daarmee samenhangende reorganisatie aan.

Strategie
Triple P wil haar gekozen strategie, die gericht is op het leveren van diensten met een hoge toegevoegde waarde, verder intensiveren. Daartoe zullen de investeringen op de vier gedefinieerde speerpunten - Mission Critical, IP & Wireless, Managed Services en Procurement Services - worden verhoogd.
Tevens zullen lage marge activiteiten versneld worden uitgefaseerd, mede ten gevolge van de aanhoudend zwakke markt. De hiermee verband houdende arbeidsplaatsen zullen komen te vervallen.

Reorganisatie
De aangekondigde reorganisatie zal naar verwachting leiden tot een verlies van 75 arbeidsplaatsen. De totale kosten van deze reorganisatie zijn nog niet volledig bekend. De hiermee samenhangende voorziening, die in het huidige kwartaal wordt genomen, zal er echter mede voor zorgen dat het derde kwartaal met verlies wordt afgesloten.

In overleg met de vakbonden is een sociaal plan opgesteld dat de financiële gevolgen regelt voor de 62 gedwongen ontslagen. De ondernemingsraad heeft het reorganisatieplan goedgekeurd en Triple P verwacht de reorganisatie vòòr het einde van het jaar af te ronden.

Speerpunten
Een korte beschrijving van de vier speerpunten:

Mission Critical
Advisering, ontwerp en levering van automatiseringsoplossingen met een hoge beschikbaarheid en betrouwbaarheid, waaronder cluster-systemen, beveiligingsoplossingen, architecturen voor gegevensopslag en consolidatie-projecten.
IP & Wireless
Advisering, ontwerp en levering van geavanceerde ICT-netwerken, waaronder draadloze spraak- en data-communicatie, IP-gebaseerde spraak en multi-media (VoIP) en telecommunicatievoorzieningen. Managed Services
Dienstverlening op basis van langdurige contracten, waaronder beheer van complete ICT-infrastructuren en uitbesteding van ICT-voorzieningen inclusief overname van ICT-middelen en medewerkers. Procurement Services
Uitbesteding van inkoop van ICT-middelen op basis van prestatie-afspraken, waaronder volume-inkoop van hardware en softwarelicenties, contract-management, logistiek en administratie.

Basis voor nieuwe toekomst
De onderneming verwacht door de versnelde uitvoering van haar gekozen strategie en de afronding van de reorganisatie een goede basis te hebben gelegd voor verbeterde resultaten in de toekomst.

Over Triple P

Triple P (Nasdaq SCM: TPPP) ontwerpt, bouwt, levert en beheert ICT-oplossingen die op een efficiënte manier bijdragen aan het resultaat van uw organisatie. De drie p's - people, performance en partnership - vormen de basis voor langdurige, succesvolle relaties met onze klanten.

Deze publicatie bevat een aantal gegevens die betrekking hebben op de toekomst. Deze zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen. De daadwerkelijke resultaten kunnen hiervan afwijken als gevolg van een aantal factoren waaronder, maar niet beperkt tot: het effect van de aangekondigde reorganisatie op toekomstige resultaten, de ontwikkeling van de totale ICT-uitgaven en vraag naar ICT-diensten in Nederland; het moment waarop belangrijke orders worden geplaatst; het vermogen gekwalificeerd personeel in te huren, op te leiden en te behouden en hevige concurrentie. Zie voor een nadere toelichting op deze risico's en onzekerheden de documenten die Triple P heeft gedeponeerd bij de Securities and Exchange Commission, met name het meest recente jaarverslag op formulier 20-F.

Contact

Triple P NV
Postbus 245
4130 EE Vianen
Nederland

Tel: + 31 347 353650
Fax: + 31 347 353666

e-Mail: info@triple-p.nl
www.triple-p.nl

13 sep 04 14:11