Gemeente Lingewaard


Inspectie riolering Bemmel

De gemeente Lingewaard laat een deel van de hoofdriolering in Bemmel reinigingen en inspecteren. De reiniging is noodzakelijk om de doorstroming in het rioolstelsel te waarborgen. De riolering wordt gereinigd met een zeer hoge waterdruk. De inspecties in het riool gebeuren met videocamera's op robotauto's.

De Inspecties worden uitgevoerd door de firma GMB, de reiniging door de Goulooze Groep. De werkzaamheden vinden plaats in de periode van week 39 tot en met 48, op werkdagen tussen circa 7:30 en 16:30 uur.

Bij het reinigen kan het gebeuren dat het waterslot van het toilet wordt leeggezogen of dat het water uit het toilet spettert. Wij adviseren dan ook om het toilet af te sluiten met een dweil of een vuilniszak en de deksel te sluiten. Stankoverlast in de woning is niet uitgesloten. De stank ontstaat door vacuüm trekken van de riolering. Dit ongemak is naderhand snel te verhelpen door alle kranen even open te draaien.

Wij adviseren om bij aankomst van de bedrijfswagens het toilet en de wasmachine niet te gebruiken.

De werkzaamheden zullen plaatsvinden ten zuiden van de Papenstraat-Herckenrathweg, ten oosten van de Vossenhol, ten westen van de Heister, de Karstraat, deel van de Loostraat en de Plak, Het Bosch en industrieterrein de Houtakker.De bewoners in het gebied worden een dag voor de werkzaamheden ingelicht door een bewonersbrief waarin het een en ander nogmaals wordt omschreven.