Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten

13-09-2004
Controle op hondenbezit

Binnenkort start de gemeente met een controle op het hondenbezit. Een hierin gespecialiseerd bureau zal door middel van een huis-aan-huis bezoek de gehele gemeente controleren.

Het aantal geregistreerde honden in de gemeente Edam-Volendam bevindt zich al jarenlang op min of meer gelijk niveau. Dit ondanks de uitbreiding van het aantal woningen in de laatste jaren. Reden daarvoor kan zijn dat mensen vergeten hun hond(en) te laten registreren of dat om andere redenen niet doen. Iedereen die een of meerdere honden
heeft is verplicht om deze aan te melden.

De controle begint in de laatste weken van september en zal naar verwachting een aantal weken in beslag nemen. Wij streven ernaar om zoveel mogelijk mensen thuis aan te treffen. Om deze reden kan de controle ook in de vroege avonduren of op zaterdag plaatsvinden. Indien er geen bewoner aanwezig is wordt dit adres later nog eens bezocht.

De controleurs zijn in het bezit van een door de gemeente afgegeven legitimatiebewijs. Vraagt u er gerust naar. Ook de politie is op de hoogte gesteld.

De controle op het hondenbezit zal jaarlijks worden gehouden. Naast de extra opbrengst
is ook het gelijkheidsbeginsel een argumentvoordecontrole.Datwil zeggen: iedereen die een hond heeft moet ervoor betalen. De opbrengst wordt toegevoegd aan de algemene inkomsten van de gemeente.

Als u houder bent van een hond en u heeft nog geen aangifte gedaan kunt u een aangiftebiljet opvragen bij het Stadskantoor, afdeling Financiën,
W. v.d. Knoopdreef 1,
1132 KN Volendam. U kunt het formulier ook telefonisch opvragen via telefoonnummer
398487.