Politie Zaanstreek-waterland


16:34 12-SEP-04
WORMERVEER, NIJVERHEIDSSTRAAT

Politie zoekt getuigen diefstal

De politie zoekt getuigen van een diefstal van aggregaten op zondagmiddag. Omstreeks kwart over vier werden drie aggregaten na vernieling van een schuifpui weggenomen. Uit onderzoek is gebleken dat twee personen in een donkerrode personenauto zich omstreeks die tijd hebben opgehouden nabij het pand. De personen uit de rode auto of ieder ander die meer over de diefstal kan vertellen wordt verzocht dit door te geven aan wijkteam Wormerveer, 0900-8844.

04:14 13-SEP-04
KOOG AAN DE ZAAN, RAADHUISSTRAAT
Ingebroken in dierenwinkel
Een 25-jarige man uit Zaandam is door de politie aangehouden na inbraak bij een hengelsportzaak. Na een harde knal waarmee het ruit van de toegangsdeur was geknapt zagen getuigen een man op een snorfiets verdacht heen en weer rijden. Zij vonden het vreemd dat de man even later een andere kleur jas aan had. De politie kon de man even later aan de kant zetten en het bleek dat hij vermoedelijk zijn jas binnenste buiten had gedraaid. De Zaandammer is voor verhoor ingesloten.

13:35 12-SEP-04
ZAANDAM, GERRIT KISTSTRAAT

Wasmuntjes terecht

De politie heeft een 42-jarige man uit Amsterdam aangehouden toen hij een auto door de wasstraat liet gaan. De eigenaar van de autowasinrichting meldde dat de man een tas met muntjes in de auto had liggen. De agenten telden totaal 235 muntjes voor de wasstraat. Enige weken geleden is er ingebroken bij de wasstraat, daarbij is onder andere een grote hoeveelheid muntjes is gestolen. De man wordt nader verhoord over de herkomst van de munten.

18:05 12-SEP-04
PURMEREND, WAAGPLEIN

Man in de borst gestoken

Een 24-jarige Purmerender is met een steekwond in de borst naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de een 34-jarige plaatsgenoot aangehouden die wordt verdacht van het steken. De aanleiding van de steekpartij wordt door de politie onderzocht door de centrale recherche. De verdachte is in verzekering gesteld.

07:30 13-SEP-04
PURMEREND, SCHIESTRAAT

Veewagen gestolen

De politie zoekt getuigen van diefstal van een veewagen. De witte Mercedes vrachtauto werd gebruikt voor vervoer van paarden en stond op een parkeerplaats in de Schiestraat. De auto is voorzien van kenteken VH-05-YB en zondagavond negen uur neergezet tegen middernacht bleek het voertuig verdwenen. Getuigen die iets verdachts gezien hebben worden verzocht te bellen met 0900-8844.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-130904

18.25-23.20
VERMILJOENWEG/ PEPERSTRAAT/ KONINGIN JULIANAWEG, ZAANDAM

Snorfietser onder invloed

Op de Peperstraat in Zaandam heeft het verkeershandhavingsteam zaterdagavond een bestuurder van een snorfiets aangehouden wegens het rijden onder invloed. De 39-jarige vrouw uit Zaandam had ruim drie keer zoveel alcohol op als toegestaan. De vrouw verzette zich tijdens haar aanhouding hevig door te slaan en te schelden. Ondanks haar verwoede pogingen om zich los te maken, belandde de vrouw toch in de politieauto. Eenmaal op het politiebureau werd de vrouw, die maar niet tot bedaren wilde komen, ter ontnuchtering ingesloten. De Zaandamse was al eens eerder aangehouden voor het rijden met drank op. Zij had eerder onder invloed een auto bestuurd en heeft daarvoor haar rijbewijs in moeten leveren. Justitie zal de zaak verder afhandelen.
Op de Peperstraat werden nog veertig bestuurders gecontroleerd die allen (vrijwel) nuchter bleken. Op de Vermiljoenweg werden nog eens 73 blaastesten afgenomen. Niemand had de alcohollimiet overschreden. Wel werden er vier boetes uitgedeeld voor het hebben van blauwe verlichting, het overschrijden van de maximum snelheid (2x) en het rijden zonder gordel.
Zondagavond heeft het verkeershandhavingsteam op de Koningin Julianaweg opnieuw op het rijden onder invloed gecontroleerd. In totaal werden 63 bestuurders staande gehouden. Niemand had (teveel) gedronken. Wel werden enkele boetes uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel (4x) en het hebben van een verlopen rijbewijs.

03:05 11-SEPT-04
ZAANSTAD, DIVERSE LOCATIES

Vijf drankrijders

Afgelopen weekend werden in totaal vijf drankrijders aangehouden op diverse plaatsen in Zaanstad. Op de Dorpsstraat in Assendelft hebben agenten in de nacht van vrijdag op zaterdag een 32-jarige man aangehouden. Op de Dam in Zaandam werd in dezelfde nacht een 20-jarige automobilist uit Almere aangehouden. De man had bijna twee keer zoveel drank op als toegestaan. Ook een 20-jarige man uit Wormer had ruim twee keer zoveel drank op als toegestaan. Hij werd zaterdagochtend aangehouden op de Kees Jongensstraat in zijn woonplaats. Een 56-jarige man uit Wormerveer werd zaterdagavond in zijn woonplaats aangehouden en zondagochtend vroeg werd op de Lucy Stonestraat in Zaandam een 22-jarige Zaandijker betrapt (255 ug/l). Tegen alle drankrijders is proces-verbaal opgemaakt. De bestuurders kunnen rekenen op een boete van enkele honderden euro's.

02:14 12-SEPT-04
PURMEREND, VERZETSLAAN

Bestuurder onder invloed

Op de Verzetslaan in Purmerend heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 42-jarige automobilist uit Purmerend aangehouden. De man had de alcohollimiet overschreden. Hij kreeg een proces-verbaal en mocht een uur lang niet rijden. De man kan rekenen op een boete van minimaal 220 euro.

13:03-16:00 12-SEPT-04
ZAANDAM, HOOFDTOCHT

Autogordelcontrole

Het verkeershandhavingsteam heeft zondagmiddag een verkeerscontrole gehouden op de Hoofdtocht in Zaandam. Gelet werd op het dragen van de gordel en op snelheid. De hoogste snelheid bedroeg 90 km per uur bij een toegestane snelheid van 50 km per uur. In totaal werden twintig boetes uitgedeeld. Negen waren voor het niet dragen van de gordel. Eén bestuurder kreeg een boete omdat hij een kind vervoerde zonder dat gebruik gemaakt was van een kinderzitje. Kinderen onder de twaalf jaar en kleiner dan 1.50m moeten altijd in een kinderzitje of op een zittingverhoger zitten als zij voorin de auto vervoerd worden. Een kind mag alleen achterin de auto de gordel als heupgordel gebruiken als er geen kinderzitje aanwezig is. Alhoewel het gebruik van de gordel op de achterbank al sinds 1992 verplicht is, zitten veel kinderen op de achterbank niet in de gordels. Opvallend is dat kinderen tot vier jaar bijna altijd keurig in een kinderzitje vervoerd. Kinderen tussen de vier en acht jaar worden echter nog maar in zestig procent van de gevallen veilig vervoerd. Vanaf acht jaar daalt de veiligheid nog verder, de helft van alle achterpassagiers tussen de acht en twaalf jaar maakt gebruik van een zittingverhoger en/of een autogordel. (bron: Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid). Ter vergelijking: voorin de auto draagt negentig procent van alle bestuurders/passagiers de gordel.


---- --