Ingezonden persbericht

BBned kiest voor Spraak&Data IAD van Allied DataTechnologies

SPIJKENISSE, 20040913 -- Spijkenisse, Nederland, 13 september 2004 - Allied Data Technologies, specialist op het gebied van Customer Premises Equipment (CPE) voor de Local Loop (PSTN, ISDN, xDSL), kondigt vandaag een overeenkomst aan met BBned, aanbieder van breedbanddiensten, voor de levering van CPE voor hun Voice over DSL-diensten in Nederland. De overeenkomst betreft de levering van Voice Integrated Access Devices (IAD), genaamd CopperJet 816-2P. De eerste levering zal dit jaar plaatsvinden en er is een intentie voor een vervolgorder voor volgend jaar.


Deze overeenkomst is het directe resultaat van een intensieve samenwerking tussen BBned en Allied Data Technologies. Met de Voice IAD van Allied Data Technologies is BBned in staat, om samen met zijn partners, nieuwe diensten zoals telefoon- en Internet toegang in één pakket aan te bieden voor zowel de zakelijke- als consumentenmarkt. BBned's eerste gecombineerde spraak- en datadienst "Bellen via ADSL" is reeds eerder dit jaar geïntroduceerd.

"De samenwerking tussen Allied Data Technologies en BBned resulteert in een dienst waarbij gebruikers extra waarde uit hun DSL aansluiting kunnen halen. Met deze nieuwe dienst kan aanzienlijk op telefoniekosten worden bespaard." aldus Arthur van den Ende, commercieel directeur van BBned. "BBned biedt nu de mogelijkheid aan gebruikers om spraak en data over dezelfde verbinding te realiseren, zonder dat kwaliteit van de verbinding hierdoor wordt aangetast, maar wel tegen tarieven die tot tientallen procenten lager kunnen uitpakken."

"Deze overeenkomst is een extra impuls voor de groei van breedband in Nederland" aldus Jeroen van Eersel, Sales & Marketing Manager van Allied Data Technologies. "Met de CopperJet 816-2P vergroot BBned zijn competitieve voordeel bij Nederlandse Service Providers en zal de ontwikkeling van gecombineerde spraak- en datadiensten in Nederland verder ontplooien."

Over de CopperJet 816-2P
De CopperJet 816-2P is een Voice IAD die VoATM, ADSL Annex A en Annex B ondersteunt in één product. De CopperJet 816-2P is de voorloper van de nieuwe CopperJet 16xx serie. Deze nieuwe 16xx serie biedt Voice over ATM (ELCP), Voice over IP (SIPv2 en MGCP) en ADSL/ADSL2/ADSL2+ aan, waardoor het uitermate geschikt is voor Service Providers die zowel ADSL, POTS als ISDN spraakdiensten aanbieden.

///////////////////////////////////////////////////////////////////

Over BBned:
BBned (www.bbned.nl) biedt een compleet portfolio kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare DSL breedbanddiensten aan service providers, system integrators en telecombedrijven. Met behulp van de DSL-technologie maakt BBned bestaande koperen telefoonlijnen geschikt voor ultrasnel dataverkeer. BBned ontwikkelt zakelijke wholesale DSL-oplossingen en biedt haar klanten de mogelijkheid de diensten zelf te activeren en te monitoren via de eigen computer. Zowel ADSL, SDSL als IP VPN behoren tot het dienstenportfolio van BBned. Per november 2003 biedt BBned ook Bellen via DSL aan. Het netwerk van BBned is een van de grootste DSL-netwerken in Nederland en hiermee kan ze ruim 85 procent van Nederland voorzien van DSL. BBned is een financieel gezond bedrijf. Telecom Italia is de investeerder achter de DSL-aanbieder waarmee continuïteit voor de klant is gewaarborgd. BBned is opgericht in juli 2000 en gevestigd in Hoofddorp.

Over Allied Data Technologies:
Allied Data Technologies (www.allieddata.com) is een Nederlandse fabrikant van modems en andere communicatie applicaties, zoals ISDN apparatuur, PC Cards, Remote Access Servers en xDSL toepassingen zoals ADSL en VoDSL producten. Haar eigen Research en Development afdeling kan rekenen op een jarenlange ervaring en heeft een excellente reputatie in de markt voor wat betreft innovatieve en klantspecifieke applicaties. Alle nieuwe productlijnen van Allied Data Technologies bv, zoals de CopperJet ADSL-modem serie, worden in huis geproduceerd en geassembleerd in haar eigen fabriek in Rayong - Thailand. Met een uitgebreid netwerk van kantoren door heel Europa, Thailand en de VS, is Allied Data Technologies een van de hoofdspelers op de wereldwijde datacom markt.




Ingezonden persbericht