Ingezonden persbericht


Persbericht

Team winergy nederlands kampioen zeilen (16m2)

STEENDAM - Van 9 tot 12 september heeft het Nederlands Kampioenschap Zeilen in de Zestienkwadraat klasse plaatsgevonden op het Schildmeer. Het evenement werd gewonnen door Team WINERGY, bestaande uit Maarten Jamin en Froukje Kampen. Het zilver ging voor de vierde maal naar Thijs Kort en Willy Boomsma.

Het Nederlands kampioenschap telde 63 deelnemende teams. Team WINERGY, dat gesponsord wordt door Bureau Rietmeijer in Almere, stond na twee dagen al riant aan de leiding. Vanwege de harde wind en de slechte vooruitzichten werd de beslissende laatste wedstrijd doorgeschoven naar de zondag. Jamin & Kampen begonnen deze race op een zesde plaats, zakten terug tot zeven maar gingen ten slotte als derde de finish over. De titel was binnen!

"Wij zeilen de laatste jaren vooral in de Yngling, waar de snelheidsverschillen zo mogelijk nog kleiner zijn dan in de Zestienkwadraat" aldus Jamin. "Daar hebben wij geleerd het uiterste uit de boot te halen, waarbij ik me de hele wedstrijd volledig op het sturen moet concentreren en vertrouw op de informatie van Froukje. Daarmee kan ik een beeld krijgen van het veld voor de tactische beslissingen. Zo zeilden we ook deze wedstrijden, en dat gaf ons net die meters voordeel om vrij te kunnen varen en op de winddraaiingen te reageren. Dat heeft ons de winst gebracht".

Uitslagen NK (7 races, 1 aftrek):

1. Jamin / Kampen 11 punten

2. Kort / Boomsma 16


3. Geelkerken / Geelkerken 26


4. van Drunen / van Drunen 32


5. van Stekelenburg / van Catz 32

Voor de redactie

Bureau Rietmeijer is een onafhankelijk advies- en projectmanagementbureau op het vlak van bedrijfshuisvesting, kantoorinrichting en facilitaire vraagstukken. De organisatie telt circa 50 medewerkers; medewerkers met een achtergrond in interieurontwerp, onroerend goed, bouw, installatietechniek en/of facilitair management. Bureau Rietmeijer sponsort Team WINERGY al sinds enige jaren.

Voor algemene informatie over Bureau Rietmeijer en een nadere indruk van haar projecten kunt u een kijkje nemen op www.rietmeijer.nl. Voor meer informatie of toezending van een brochure stuurt u een aanvraag per e-mail naar info@rietmeijer.nl. Voor nadere informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Vicky Puls (036-545 8000).

Bureau Rietmeijer Facility Planning b.v.
Vicky Puls
Tel: (+31) 036 - 545 8000
Fax: (+31) 036 - 545 8080
E-mail: vicky@rietmeijer.nl
Adres: Transistorstraat 22
Postbus 60111
1320 AC Almere
Web: http://www.rietmeijer.nl