Politie Gelderland-Zuid

Overval op medewerker supermarkt

Nijmegen 13-09-2004 - (09)

Een 46-jarige medewerker van een supermarkt die de dagopbrengst naar de bank zou brengen, maar eerst thuis even ging eten, werd vandaag rond 12.40 uur in de hal van de flat aan de Symphoniestraat overvallen.

Nadat de man thuis gegeten had ging hij met de tas met daarin het geld van het bedrijf weer naar beneden om de flat te verlaten.Vlakbij de onderste trap zag hij een man die hem bedreigde met een voorwerp dat op een vuurwapen leek. De man dwong hem de tas met geld af te geven en weer terug te gaan naar zijn flatwoning. De 46-jarige Nijmegenaar gaf de tas af en ging weer terug naar zijn flatwoning waar hij naar binnen ging. De overvaller was hem zijn achterna gelopen en riep hem na dat hij zijn woning in moest gaan. Daarna heeft hij de overvaller niet meer gezien. In de tas zat een bedrag van meerdere duizenden euro's. De Nijmegenaar is niet gewond geraakt.
De overvaller was ongeveer 30 tot 35 jaar, ongeveer 1,70 meter lang en had een normaal postuur. Hij had een blanke huidskleur. Een rond gezicht en kort donker, bijna zwart stijl haar en donkere ogen. Hij droeg een zwart baseballpetje, een zwarte driekwart jas en een zwarte stoffen broek.
De politie zoekt de overvaller of getuigen die mogelijk iets van de overvaller hebben gezien of anderszins over informatie beschikken. Zij kunnen bellen naar de politie op het bekende nummer 0900-8844.