Gemeente Neede

Binnenkort buurtoverleg met inwoners van Noordijk, Rietmolen, Lochuizen en buitengebied

De inwoners van Noordijk, Rietmolen en Lochuizen en het buitengebied zijn onlangs per brief uitgenodigd voor buurtoverleg. Het totale buitengebied van Neede is hierbij verdeeld tussen de kleine kernen Noordijk, Rietmolen en Lochuizen. Met name een gedeelte rondom de kern Neede is niet logisch in te delen bij een van de kleine kernen. Deze inwoners zijn om organisatorische redenen ingedeeld bij de buurtschap Lochuizen. Wij hopen dat u hiervoor begrip kunt opbrengen. De gemeente hanteert de telgebieden, zoals die bij het werkveld Burgerzaken worden gebruikt.

In het voorjaar is de gemeente Neede gestart met buurtoverleg. Alle inwoners van het dorp Neede zijn toen per brief uitgenodigd voor drie bijeenkomsten. Gevraagd werd welke onderwerpen, die betrekking hebben op de leefomgeving, besproken moesten worden. Ook werden problemen, gewenste oplossingen en andere suggesties en ideeën geïnventariseerd. Aan de hand van deze enquêtes (totaal ongeveer 350 reacties) werden er onderwerpen verzameld, die gebruikt zijn om een agenda voor de betreffende avond op te stellen. Vervolgens heeft in de maanden mei en juni 2004 het overleg voor de buurten plaatsgevonden. Bij deze bijeenkomsten konden we spreken van een verrassend hoge opkomst (resp. ca. 60, 70 en 120 deelnemers), een schot in de roos.

In het burgerjaarverslag 2002 werd aangegeven dat de participatie van de inwoners van Neede nog kan worden verbeterd. Het idee werd geopperd om, naast het vaste overleg met de belangengemeenschappen van de kleine kernen, een overleg tussen buurtbewoners en het gemeentebestuur in te voeren.

* Noordijk, 21 september, 20.00 uur, café Hassink
* Lochuizen c.a., 28 september, 20.00 uur, café Olde Mölle
* Rietmolen, 5 oktober, 20.00 uur, gemeenschapshuis De Mölle (onder voorbehoud)

Berichttype Actueel