PLAN NEDERLAND

Popconcert doneert 353.000 euro aan Plan

De eerste Europese versie van 's werelds grootste popconcert 'Rock in Rio for a better world'heeft ruim 3,5 euro-ton opgeleverd voor de kindgerichte ontwikkelingsorganisatie Plan. Het geld wordt besteed aan projecten ten behoeve van kansarme kinderen in met name Niger en de armste gebieden van Indonesië en Brazilië. Een verslag van het popconcert wordt in twee delen uitgezonden op RTL4.

Afgelopen zomer kwamen grote namen als Paul McCartney, Britney Spears, Alicia Keys, Sting, Black Eyed Peas samen om in Lissabon op te treden. Voor het eerst stond er ook een Nederlandse act op het programma, de Nederlandse formatie Blof. Eerder al gaf de Zeeuwse popgroep voor Plan in Kenia een concert ten behoeve van een waterproject aldaar.

De organisatoren van Rock in Rio stellen bij elke editie van het mega-concert 5% van de kaartopbrengst ter beschikking van een goed doel. Dit jaar werd gekozen voor de projecten van de kindgerichte ontwikkelingsorganisatie Plan in het Afrikaanse Niger, Indonesië en Brazilë. Plan wil in deze landen het kindersterftecijfer terugdringen, de onderwijssituatie verbeteren en ervoor zorgen dat kinderen officieel geregistreerd worden en een geboortebewijs krijgen.

Het eerste deel van het concert wordt dinsdagavond 14 september uitgezonden tijdens de Staatsloterijshow op RTL4 om 20.30 uur.

13 sep 04 16:23