Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, maandag 13 september

Alkmaar 13-09-2004 - 16.30 uur

Meisje gewond na val van hooiberg.

Alkmaar, zondag 12 september 2004.

Zondagmiddag raakte een 7-jarig meisje ernstig gewond nadat zij van een hooiberg was gevallen. Het meisje was met drie andere kinderen op de hooiberg bij de woning van haar ouders aan de Nauertogt aan het spelen. Zij liet zich op een gegeven moment van de berg afglijden en kwam ten val. Hierbij raakte het slachtoffertje gewond. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar en daar opgenomen. De bemanning van een traumahelikopter verleende medische assistentie.

Dronken autobestuurder moet rijbewijs inleveren

Alkmaar, zondag 12 september 2004.

Zondagmiddag werd een 61-jarige man uit Heiloo aangehouden op de Koelmalaan. Op een daar gelegen rotonde veroorzaakte de man een bijna aanrijding met een politieauto. Toen de agenten de man daarover aanspraken, roken zij dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 965 ug/l. Dat is ruim viermaal de toegestane waarde van 220 ug/l. Gezien dit hoge percentage werd het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd.

Mannen aangehouden na mishandeling en vernieling

Zuid-Scharwoude, zondag 12 september 2004.

Zondagavond werden twee mannen van 25 en 35 jaar, en afkomstig uit respectievelijk Heerhugowaard en Zuid-Scharwoude aangehouden op de Troostesgroet. Beiden mannen waren met elkaar slaags geraakt over een familiekwestie, waarbij de Heerhugowaarder enkele keren in het gezicht geslagen was door de andere man. Uit frustratie vernielde de man uit Heerhugowaard vervolgens de verlichting van de auto van de man uit Zuid-Scharwoude. Beide mannen zijn na hun aanhouding overgebracht naar het politiebureau en in de loop van de avond, na te zijn gehoord, weer in vrijheid gesteld.

Anonieme wildplasser aangehouden

Alkmaar, maandag 13 september 2004.

In de nacht van zondag op maandag werd een tot nu onbekende man aangehouden op het Waagplein. Surveillerende agenten zagen dat de man stond te urineren tegen de glazen toegangsdeur van een winkel. Toen de agenten hem vertelden dat hij een bekeuring kreeg weigerde hij zijn naam op te geven en wilde hij weglopen. Hierop is hij aangehouden. Ook in het politiebureau wilde hij zijn naam niet opgeven. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. In de loop van maandagmorgen is hij, nadat hij zijn personalia had gegeven en te zijn gehoord, in vrijheid gesteld. Het bleek te gaan om een 43-jarige Alkmaarder.

Verkeerscontroles

Alkmaar, maandag 13 september.

De politie heeft de afgelopen week op diverse plaatsen in Noord-Kennemerland controles gehouden. In totaal is er 232 keer geschreven voor het niet dragen van de autogordel en 21 bromfietsers werden bekeurd omdat zij hun helm niet of verkeerd ophadden. Daarnaast werd er nog bekeurd voor het rijden door het rode licht en het niet handsfree bellen. Tijdens een alcoholcontrole in Heiloo in de nacht van zaterdag op zondag hebben 130 bestuurders een blaasproef afgelegd. Twee bestuurders werden beboet omdat zij teveel alcohol hadden genuttigd, resp. 430 en 320 u/gl. Dagelijks staat de politie met radarautos langs verschillende wegen in de gehele regio om snelheidscontroles uit te voeren.

Politie zoekt getuigen van ernstige mishandeling bij Waagplein

Alkmaar, maandag 13 september 2004.

De politie is op zoek naar getuigen van een ernstige mishandeling van een 25-jarige man uit Alkmaar. De man liep in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 september, tussen 2.00 en 2.30 uur, van het Waagplein richting zijn fiets. Hij stak de Marktstraat over (ter hoogte van het urinoir) waarbij hij bijna omver werd gereden door een auto die met hoge snelheid op hem af kwam. De man gebaarde met zijn hand dat de automobilist wel wat rustiger kon gaan rijden. Hierop stapten de inzittenden allemaal uit de auto en kreeg de man een klap in zijn gezicht. Het slachtoffer viel op de grond en werd meerdere keren geschopt en geslagen. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan waarbij bleek dat hij diverse verwondingen aan zijn gezicht had opgelopen en een hersenschudding.

De verdachten zijn vier licht getinte mannen, vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst. Ze reden in een donkergekleurde BMW. De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling, die in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 september plaatsvond nabij het Waagplein. Getuigen kunnen contact opnemen met de recherche in Alkmaar, telefoon: 0900 8844 (lokaal tarief).