Politie Drenthe

Maandagmiddag

Assen 13-09-2004

Aanrijding tussen twee personenautos
WESTERBORK Vanmorgen vond er een aanrijding plaats op de kruising Hoofdstraat met de Zandhoeklaan. Een 68-jarige inwoonster van Westerbork zag te laat dat een voor haar rijdende automobilist remde. Deze 54-jarige bestuurder stopte voor een op het zebrapad lopende voetganger. Beide voertuigen raakten beschadigd.

Autoinbraak
DALEN Afgelopen weekend werd er ingebroken in een aan het Laveringsveen geparkeerde personenauto. Door het portier te verbuigen kon deze geopend worden. De buit bestond uit een autoradio-cd-speler, een buggy en een wegwerpcamera.

Onbekende man mishandelt bestuurder auto
HOOGEVEEN Vanmorgen werd een 72-jarige autobestuurder uit Zuidwolde op de parkeerplaats van het Bethesdaziekenhuis door een hem onbekende man mishandeld. De 72-jarige man stond met zijn auto stil voor de slagboom, die niet open ging omdat zijn kaartje geweigerd werd door de parkeerautomaat. Achter de auto van de man stonden nog twee autos te wachten waarvan de laatste zijn geduld niet kon bewaren en de man vertelde dat hij op moest schieten. Hierna stapte deze man uit en liep op de 72-jarige bestuurder af, pakte hem bij zijn schouders en gaf hem een harde duw. Hierdoor kwam deze te vallen en hield hier een pijnlijke elleboog aan over. De ongeduldige man heeft hierna de overeind gekrabbelde man achter het stuur van zijn auto gezet en zelf de slagboom geopend waarna hij wegreed. De politie stelt een onderzoek in.

Winkeldiefstallen
RODEN Vanmiddag werd een 44-jarige inwoner van Roden aangehouden terzake winkeldiefstal. Een werknemer van een supermarkt aan het Julianaplein zag dat deze man iets in zijn kleding stopte. Toen de man de kassa gepasseerd was werd hij aangesproken. Na onderzoek bleek dat de man een flesje Bacardi Breezer in zijn kleding had gestopt. Hij kreeg een dagvaarding.

EMMEN Een 53-jarige inwoner van Emmen werd vanmiddag aangehouden nadat hij een paar schoenen gestolen had. De man nam de benen nadat een detectiepoortje van een schoenenzaak aan de Hoofdstraat begon te piepen toen hij de winkel verliet. De man ging er rennend vandoor en gooide de gestolen schoenen weg. Hij kon door een medewerker van de zaak aangehouden worden. De man kreeg een snelrechtdagvaarding.

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 16.30 uur. Tel. 06-52528707