Oldelft benelux



---

P E R S B E R I C H T

Leids Universitair Medisch Centrum plaatst order voor vier digitale röntgenonderzoekkamers bij Oldelft Benelux B.V.

Delft Diagnostic Imaging maakt bekend dat Oldelft Benelux B.V., leverancier van apparatuur voor medische beeldvorming, een opdracht ter waarde van EUR 1,4 miljoen heeft ontvangen voor de levering van vier digitale röntgenonderzoekkamers ten behoeve van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), te Leiden. Het betreft hier de levering van vier digitale onderzoekkamers van het type Triathlon, uitgerust met Canon FlatPanel röntgendetectoren. Levering en installatie zal naar verwachting nog dit jaar plaatsvinden.

Het Triathlon concept verhoogt de efficiëntie op de radiologische onderzoekkamer en verbetert in belangrijke mate de ergonomische omstandigheden voor radiologisch personeel. Het ontwerp van de digitale röntgenonderzoekkamers is compact en kan geheel modulair worden opgebouwd. Uniek aan het Triathlon concept voor dit type radiologische onderzoekskamer is het toepassen van additionele draagbare digitale röntgendetectoren. In vergelijkbare systemen van andere aanbieders in de markt voor medisch beeldvormende diagnostiek apparatuur worden alleen vast ingebouwde digitale röntgendetectoren toegepast. Alleen door het toevoegen van deze draagbare digitale röntgendetectoren kunnen alle, voor dit type radiologische onderzoekskamer, onderzoeken worden verricht.

Meer dan de helft van het totaal aantal radiologische onderzoeken in Nederland wordt op dit type onderzoekskamer verricht. Door de directe uitleesbaarheid en motorische besturingen van het systeem kan de onderzoeksduur op deze kamers met 50% - 70% worden teruggebracht. Hiermee levert het Traithlon concept in belangrijke mate een bijdrage aan de efficiencyverbetering voor de ziekenhuisorganisatie in het algemeen en de radiologische afdelingen van deze ziekenhuizen in het bijzonder.

Oldelft Benelux B.V. heeft bovengenoemde systemen reeds aan diverse algemene ziekenhuizen in Nederland geleverd. Na het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam (AMC) is het LUMC het tweede academisch ziekenhuis in Nederland dat met deze techniek gaat werken.

Profiel Delft Diagnostic Imaging
Delft Diagnostic Imaging, www.delftdi.com ,
is de radiologie divisie binnen de medische sector van Delft Instruments N.V. De onderneming is gespecialiseerd in innovatieve medische PACS software solutions, lage dosis "chest imaging" systemen. In de Benelux in het bijzonder is Delft Diagnostic Imaging gespecialiseerd in het installeren, operationeel maken en onderhouden van analoge en digitale medische apparatuur en innovatieve Health Care ICT systemen in ziekenhuizen en zorgcentra.

Profiel van Delft Instruments

Delft Instruments is de houdstermaatschappij van een internationale groep ondernemingen die met technologisch hoogwaardige producten en diensten in hun respectievelijke markten veelal een leidende positie innemen. De Delft Instruments ondernemingen ontwikkelen, produceren, verkopen en onderhouden geavanceerde (precisie) hardware en software voor medische en industriële klanten.

Medische toepassingen zijn onder meer kankerbestrijding door middel van bestraling, röntgen- en ultrasound diagnostiek en digitale archieven voor röntgenfoto's. Industriële toepassingen zijn onder meer meting en beheersing van opslag en transport van olie- en gasproducten.

Delft Instruments ontwikkelt specifiek op de klant afgestemde totaaloplossingen waarin software, apparatuur, onderhoud en dienstverlening geïntegreerd worden aangeboden.

Delft Instruments telt ruim 1200 medewerkers. De onderneming realiseerde in 2003 een winst van EUR 10,4 miljoen bij een omzet van EUR 237 miljoen.

Raad van Bestuur Delft Instruments N.V. Delft, 14 september 2004

Nadere informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Delft Diagnostic Imaging
Harold Woensdregt, Commercial Director
Tel: +31 15 2 69 89 69
E-mail: hwoensdregt@delftdi.com
www.oldelftbenelux.nl

Copyright © 2004 Oldelft Benelux All rights reserved.