Persbericht

AEGON

AEGON N.V. IS VOORNEMENS DE UITGIFTE VAN DE PERPETUAL CAPITAL SECURITIES TE HEROPENEN

AEGON N.V. heeft vandaag aangekondigd de intentie te hebben de uitgifte te heropenen van de in euros en US dollars gedenomineerde Perpetual Capital Securities die op 15 juli 2004 zijn uitgegeven.

De EUR tranche van de AEGON Perpetual Capital Securities, die momenteel EUR 500 miljoen bedraagt, kent een variabele coupon die is gebaseerd op het rendement van tienjarige Nederlandse staatsobligaties plus een opslag van 10 basispunten. De coupon wordt elk kwartaal herzien op basis van het dan vigerende rendement van tienjarige Nederlandse staatsobligaties, met een maximum van 8,0%.

De USD tranche van de AEGON Perpetual Capital Securities, die momenteel USD 250 miljoen bedraagt, kent een variabele coupon die is gebaseerd op het rendement van tienjarige US dollar renteswaps plus een opslag van 10 basispunten. De coupon wordt elk kwartaal herzien op basis van het dan vigerende rendement van tienjarige US dollar renteswaps, met een maximum van 8,5%.

AEGONs Perpetual Capital Securities worden verhandeld op Euronext Amsterdam. De AEGON Perpetual Capital Securities zijn achtergesteld bij AEGONs bestaande achtergestelde schuld en omvatten voorwaarden voor uitstel van rentebetaling en vervroegde aflossing. De gedetailleerde voorwaarden zijn beschreven in de prospectus. De opbrengst zal worden gebruikt voor het herfinancieren van schuld.

De prospectus van beide oorspronkelijke tranches is beschikbaar op AEGONs website: www.aegon.com. Een voorlopige, aanvullende prospectus van de voorgenomen verhoging zal beschikbaar worden gesteld bij de opening van de inschrijfperiode.

De Securities zijn niet en zullen niet worden geregistreerd onder de U.S. Securities Act van 1933 zoals aangepast (de Securities Act) en het zijn Securities aan toonder die zijn onderworpen aan bepaalde Amerikaanse belastingwetgeving. Als gevolg van bepaalde uitzonderingen mogen de Securities niet worden aangeboden, verkocht of geleverd direct of indirect in de Verenigde Staten, of aan of voor rekening of ten gunste van Amerikaanse ingezetenen (zoals vastgelegd in Regulation S van de Securities Act). Voor een verdere beschrijving van de registraties van de biedingen, verkopen, wederverkopen en leveringen van de Securities wordt verwezen naar Subscription and Sale in de prospectus.

Den Haag, 14 september 2004

Inlichtingen:

AEGON N.V.
Group Corporate Affairs & Investor Relations

Den Haag
Analisten & beleggers + 31 70 344 83 05
Media + 31 70 344 83 44
e-mail