Ingezonden persbericht

Published: 08:00 14.09.2004 GMT+2 /HUGIN /Source: Imtech N.V. /AEX: IMUN /ISIN: NL0000361269

Imtech: order 31 miljoen euro voor ecostroom in Oostenrijk

Gouda - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) heeft opdracht gekregen voor de complete technologie in een nieuw te bouwen milieuvriendelijke energiecentrale (Biomass Power Plant) in Heiligenkreuz in Oostenrijk. Deze innovatieve centrale gaat een groot deel van de regio Burgenland van ecostroom voorzien. Deze opdracht vertegenwoordigt een waarde van ruim 31 miljoen euro en wordt uitgevoerd door Imtech Deutschland.

Het project is verworven op basis van een selectie waarbij aan meerdere marktpartijen is gevraagd een ontwerp in te dienen voor een milieuvriendelijke energiecentrale. Het innovatieve ontwerp van Imtech werd door opdrachtgever Biomassekraftwerk Heiligenkreuz Errichtungs GmbH (een joint venture tussen BEGAS, Burgenländische Erdgasversorgungs AG en BEWAG, Burgenländische Elektrizitätswirtschaft AG) als beste en goedkoopste beoordeeld.

In de energiecentrale wordt zestig procent industrieel houtafval en veertig procent natuurlijk houtafval verbrand. Een uitgekiend proces van brandstoftoelevering zorgt in combinatie met een innovatieve stoom(condensatie)turbine en stoomgenerator, alsmede hoogwaardige warmtetechnologie en toegepaste rookgasreiniging voor de milieuvriendelijke houtgestookte ecostroom.

De energiecentrale produceert een thermische hitte van 43,3 MW, een elektrisch vermogen van 11 MW en 100 bar stoomdruk. Het project start binnenkort en wordt in juni 2006 opgeleverd.

Imtech is verantwoordelijk voor de engineering, projectmanagement en complete uitvoering, inclusief onder andere de warmtetechnologie, stoomtoepassingen, elektrotechniek, leidingsystemen, reservoirs, pomptechnologie, beveiliging, meettechnologie en meet- en regeltechniek.

Nadere informatie
Imtech N.V.
Mr. M.E.J. (Mark) Salomons
Secretaris van de Vennootschap
Telefoon: (0182) 54 35 14
E-mail: mark.salomons@imtech.nl
www.imtech.nl

Profiel Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van informatie- en communicatietechnologie, elektrotechniek en werktuigbouw. Met ongeveer 13.000 medewerkers realiseert Imtech een omzet van ruim 2 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten utiliteit, industrie, maritiem, infra en telecom in België, Duitsland, UK, Luxemburg, Nederland en Spanje. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext (Amsterdam), waar Imtech is opgenomen in de Midkap-index en de Next 150 index.

Imtech N.V. Quinterium Offices I Kampenringweg 45-A 2803 PE Gouda Nederland Tel +31 (0)182 543 543 Fax +31 (0)182 543 500 Email: info@imtech.nl