Politie Friesland

Politieberichten 13/9 (13.00 uur) t/m 14/9 (07.00 uur)

Fryslân 14-09-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur terecht bij bureau Communicatie tel:
0900 8844

Leeuwarden: diefstal uit woning
Maandag omstreeks 10.00 uur kwam bij een 28-jarige inwoonster van Leeuwarden een man aan de deur. Hij vertelde iemand van de woningbouwvereniging te zijn. Was een nette verschijning. Nadat de man de woning had verlaten, bleek dat hij een beurs met een hoeveelheid geld had weggenomen uit de slaapkamer van aangeefster. Signalement dader: blanke man, 35 a 40 jaar, lengte ongeveer 1.84 m, lang postuur, droeg een donkere bandplooibroek met een wit overhemd en een donkerblauw gilet en donkerkleurige schoenen.

Grou: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 12.55 uur werd op het parkeerterrein van een hotel aan de Stationsweg een 79-jarige automobilist uit Grou gecontroleerd. Hij had gedronken en op het bureau blies hij 505 ug/l. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd in verband dat hij al meerdere keren verbaal had gehad voor het rijden onder invloed. De auto is ook in beslag genomen. Ook had de 79-jarige een aanrijding veroorzaakt op het parkeerterrein. Hij had zijn auto geparkeerd naast de auto van een
60-jarige inwoner uit Mantgum. Bij het wegrijden schampte hij de geparkeerd staande auto.

Leeuwarden: diefstal snorfiets
Maandag omstreeks 14.10 uur werd op de Nieuweweg een 26-jarige inwoonster van Leeuwarden gecontroleerd. Het viel op of het net leek, dat het slot was geforceerd. Bij controle deelde de 26-jarige mee, dat zij de snorfiets had gevonden in de Oosterstraat. Het slot was opengebroken. De 26-jarige aangehouden en overgebracht naar het bureau. Snorfiets ion beslag genomen en tevens overgebracht naar het bureau. Betreft een rode Spartamet.

Leeuwarden: tanken zonder te betalen
Maandag omstreeks 14.05 uur werd melding gemaakt dat een personenauto bij een tankstation aan de Zwettestraat had getankt en zonder te betalen was weggereden in de richting Drachten. Kenteken stond op naam van een inwoner van Drachten. Bij een woning in drachten stopte de auto en de inzittenden gingen een woning binnen en kwamen vrij snel weer terug naar de auto. Toen zij in de auto stapten werden de twee inzittenden aangehouden. Betreft een 33-jarige inwoonster van Cornwerd en een 33-jarige inwoner van Cornwerd te zijn. Toen de auto Drachten binnen reed werd de auto gevolgd door een politieambtenaar. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau en een verder onderzoek zal worden ingesteld.

Wetsens: aanrijding met letsel
Maandag omstreeks 17.30 uur reed een 19-jarige automobilist uit Metselawier over de Dokkumerwei en reed in de richting Wetsens. Hij wilde op een recht stuk weg een viertal andere autos inhalen. Hij deed dit en op een gegeven moment, toen de weg een flauwe bocht naar rechts kreeg, uit tegenovergestelde richting een auto naderen. Om een aanrijding met deze auto te voorkomen week hij uit naar de linkerberm. Toen hij de berm inreed, was de tegemoetkomende auto zo dicht genaderd, dat een aanrijding niet meer te voorkomen was. Door de botsing schoot de auto van de 19-jarige door en belandde na ongeveer
60 meter in de naast de weg gelegen sloot. De aangereden auto werd bestuurd door een 24-jarige inwoner van Dokkum. Een 20-jarige inwoner van Dokkum en mede-inzittende van de 24-jarige raakte gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum. Klaagde over een pijnlijke voet.

Sneek: inbraak bedrijf
In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Hemdijk. Aan de achterzijde van het pand werden een tweetal ramen ingegooid. Weggenomen zijn een zevental computers en een beamer. Aangifte moet nog worden opgenomen.