Stad Utrecht, 09.10 uur

Utrecht 14-09-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 september een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance kreeg een 44-jarige bestuurder uit Utrecht op de Talmalaan een stopteken. De man had het halve trottoir nodig om zijn auto aan de kant te zetten. De man moest blazen, maar omdat het apparaat defect bleek werd hij aangehouden en voor de ademanalyse meegenomen naar het bureau. Uiteindelijk blies hij 685 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur werd de Utrechter naar huis gestuurd.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Seinedreef heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 17.45 uur werden agenten gestuurd naar Seinedreef. Hier zou een winkeldief worden vastgehouden. Ter plaatse trof de politie een 12-jarige jongen uit Utrecht aan. De jongen had geprobeerd een aantal kledingstukken zonder af te rekenen mee te nemen. Het personeel van de winkel had de jongen aangehouden. Omdat de knaap al eerder met de politie in aanraking was geweest wordt in overleg met de ouders gekeken wat zijn straf zal worden.