Gemeente Den Haag

september 2004
Zwembad Zuiderpark drie dagen dicht (10 september)

Het Zwembad Zuiderpark is zaterdag, zondag en maandag gesloten. Er moeten werkzaamheden worden uitgevoerd. Bij een onderzoek is roestvorming aan de ophanging van de luchtkanalen geconstateerd. De verwachting is dat het zwembad dinsdag weer in gebruik kan worden genomen. Om problemen te voorkomen en elk denkbaar risico te vermijden besloot de gemeente Den Haag de reparatie zo snel mogelijk te laten uitvoeren.

Deze zomer is regulier onderhoud uitgevoerd met onder andere controle van de luchtverversingsinstallaties. Uit die controle kwam de roestvorming van het ophangsysteem aan het licht. Vervolgens is aanvullend onderzoek gedaan. Op basis van dat onderzoek werd de gemeente Den Haag geadviseerd het ophangsysteem zo spoedig mogelijk te vervangen. Uit het onderzoek zijn geen andere problemen naar voren gekomen.

Er is besloten de herstelwerkzaamheden in het weekeinde uit te voeren om lesuitval van het schoolzwemmen te beperken en omdat er geen sportactiviteiten op het programma staan. De bezoekers en verenigingen die op zaterdag, zondag en maandag gebruik maken van het zwembad zijn op de hoogte gesteld.