Ingezonden persbericht

Persbericht

Peter Wuyts nieuwe Regional General Manager Plantronics Benelux

Hoofddorp, 14 september 2004 - Plantronics, marktleider op het gebied van communicatieheadsets, maakt bekend dat Peter Wuyts is benoemd tot Regional General Manager Benelux. Peter Wuyts is 36 jaar, heeft een graad in wiskunde en engineering en brengt een schat aan ervaring met zich mee uit diverse marketing- en salesfuncties bij ICT- en telecombedrijven als ilion en 3Com. In zijn functie als Country Manager België en Luxemburg bij 3Com ontwikkelde en implementeerde hij verkoopstrategieën en was hij verantwoordelijk voor het distributiekanaal in de Benelux.

De benoeming van Peter Wuyts komt in een belangrijke periode voor Plantronics, dat zich van oudsher op de callcentermarkt richtte. Eerder dit jaar ging de onderneming al een samenwerkingsverband aan met Skype peer-to-peer internettelefonie. Plantronics richt zich hiermee met name op de consument. Wuyts zal zich vooral gaan richten op het verder ontwikkelen en uitbouwen van de consumentenmarkt.

"VOIP is een sterk groeiende markt", zegt Wuyts, "Sinds kort kan de consument die beschikt over een breedbandverbinding, gratis bellen over het internet, op voorwaarde dat hij een kwalitatief hoogstaande headset gebruikt." Maar Plantronics wil niet alleen op de consument mikken; onlangs heeft de onderneming ook stappen in het businesssegment gezet. "Meer en meer mensen zien het comfort van bellen met een headset. Op dit moment zien we een sterk groeiend gebruik in grote en middelgrote bedrijven", aldus Wuyts. "Hiervoor is het absoluut noodzakelijk om ons partnerkanaal uit te breiden om zodoende alle gebruikers te kunnen bedienen."

Over Plantronics

Plantronics introduceerde de eerste lichtgewicht communicatieheadset in 1962 en wordt algemeen erkend als de marktleider op het gebied van communicatie-hoofdtelefoon / mikrofoonsets. De onderneming is beursgenoteerd en heeft ongeveer 4000 werknemers in dienst. Plantronics is de grootste leverancier ter wereld van headsets aan telecom- en andere ondernemingen, waaronder vele bedrijven uit de Fortune 500. De headsets van Plantronics hebben een rol gespeeld in films en bij vele belangrijke gebeurtenissen, zoals de bij de historische woorden van Neil Armstrong op de maan in 1969: "One small step for man,...." Plantronics is gesticht in 1961, heeft een hoofdvestiging in Santa Cruz (VS) en kantoren in 18 landen. De producten worden wereldwijd geleverd en ondersteund door een netwerk van geautoriseerde professionele distributeurs en verkooppartners. Informatie over de onderneming en haar producten is te vinden op www.plantronics.com

Voor meer informatie voor de pers

Lubber & De Jong BV

Margriet Luttikhuizen

T: 020 421 0565

E: Margriet@l-dj.nl