Ingezonden persbericht


Terug

RICHARD KRAJICEK FOUNDATION AWARD

DOE MEE EN WIN EEN PRIJS!!!

Heeft uw sportactiviteit als doel de jeugd iets extra's mee te geven? Dan kunt u uw activiteit inzenden voor de RICHARD KRAJICEK FOUNDATION AWARD.

De Europese Unie heeft 2004 uitgeroepen tot het Europees Jaar van Opvoeding door Sport.
Daarom is de Richard Krajicek Foundation Award ingesteld omdat sport een middel is om de fysieke, mentale én sociale vaardigheden van kinderen en jongeren te helpen ontwikkelen. Richard Krajicek heeft zich bereid verklaard om als juryvoorzitter op te treden van deze prijsvraag voor de beste educatieve sportactiviteit.
Allerlei organisaties zoals scholen, sportverenigingen, buurt- en welzijnsorganisaties, instellingen voor kinderopvang, gezondheidszorg en de gemeente kunnen meedingen naar de Richard Krajicek Foundation Award.

Opvoeding door sport
Sporten is een aangenaam tijdverdrijf. Maar sport en bewegen kunnen ook iets extra's betekenen voor de jeugd en hun opvoeders. Om in aanmerking te komen voor een prijs, moet de sportactiviteit dan wel (mede) tot doel hebben om kinderen en jongeren iets bij te brengen over:

- een actieve en gezonde leefstijl (thema gezondheid);
- actieve deelname aan de maatschappij (thema integratie);
- sociale vaardigheden (omgangsvormen) en regels (thema waarden en normen).

Actieve rol van jeugd en opvoeders
Daarnaast is het belangrijk dat u de jeugd en hun opvoeders actief bij de activiteit betrekt. Heeft de jeugd een actieve rol in de activiteit, bijvoorbeeld als bedenker, organisator of als begeleider? Wordt actief gewerkt aan de inbreng en bewustwording van de opvoeders? Het is helemaal mooi als u uw activiteit samen met anderen uitvoert. Denk bijvoorbeeld aan sportverenigingen, scholen, instellingen voor welzijn, kinderopvang, gezondheidszorg of de gemeente.

De prijzen
De hoofdprijs bestaat uit een bedrag van ? 10.000,- ! De tweede prijs is een bedrag van ? 5.000,- en derde prijs is ? 2.500,-. U kunt ook in aanmerking komen voor een van de drie aanmoedigingsprijzen (elk van ? 1.000,-). Een vakkundige en sportieve jury beoordeelt de inzendingen en verdeelt de prijzen. De jury brengt een bezoek aan zes genomineerde activiteiten. Alle inzendingen worden ook opgenomen op een databank, als voorbeeld en inspiratie voor anderen.

Deadline
Wilt u meedoen? Stuur uw inzending dan in voor 30 september 2004.

Meer weten over de prijsvraag?
Lees hier over:

- criteria

- procedure en tijdsoverzicht

- jury

- inzendformulier

Vragen en informatie
U kunt voor vragen en informatie terecht bij NIZW Jeugd, Pieter Paul Bakker. Telefoon 030 2306647, e-mail: .

Meer informatie over het Europees jaar van Opvoeding door Sport vindt u op de site www.opvoedingdoorsport.nl.

De Prijsvraag Opvoeding door Sport is ingesteld in het kader van het Europees jaar van Opvoeding door Sport 2004 op initiatief van de ministeries van VWS en OCW. Het Expertisecentrum Brede School / NIZW Jeugd en het NISB organiseren de prijsvraag.