Politie Zeeland


Z-9039-2004 Zeeuwse politie maakt vermoedelijke identiteit dode man bekend

De Zeeuwse politie heeft vermoedelijk de identiteit van de 30 oktober 2003 aan het Galgenveld in Hulst gevonden dode man achterhaald. Het zou mogelijk gaan om de 30 jarige uit Pakistan afkomstige Khan ABRAR.

Uit onderzoek bleek dat de vingerafdrukken van het slachtoffer overeenkomen met de vingerafdrukken van een man die in juli 2000 door de Franse politie is aangehouden. De man heeft zich toen gelegitimeerd aan de hand van een voorlopige verblijfsvergunning op naam van Khan Abrar, geboren in Sialkot, Pakistan, op 20 maart 1973. Een woon- of verblijfplaats was op dat moment niet bekend. Later is een man die dezelfde naam opgaf in Brussel met de politie in aanraking geweest. Ook toen is geen woon- of verblijfplaats vastgesteld.
Tot nu toe is het onduidelijk of de man zijn eigen identiteit heeft gebruikt of een valse identiteit heeft opgegeven.

Met het bekend maken van de identiteit probeert de politie bevestigd te krijgen dat het inderdaad om de genoemde man gaat.
Het programma Opsporing Verzocht besteedt binnenkort nogmaals aandacht aan deze zaak.

De man werd vorig jaar op 30 oktober gevonden in een droge sloot aan de doodlopende weg, Zijweg Galgenveld in Hulst. Deze weg ligt naast de N60 van Kapellebrug (Belgische grens) via Hulst naar Perkpolder/Terneuzen.
De man was door geweld om het leven gebracht. De man had een atletisch postuur, zwart haar met zwarte baard en snor. De man had op de rechteronderarm een tatoeage in de vorm van een hartje met daarin de letters SA. Ook had hij een moedervlekje op de punt van zijn neus.
Het programma Opsporing Verzocht besteedde op maandag 3 november 2003 ook uitgebreid aandacht aan de zaak. Dit leverde toen 10 tips op.

De foto van de man en van de tatoeage op zijn rechteronderarm staan op diverse opsporingssites, waaronder die van politie Zeeland: http://www.politie.nl/zeeland/opsporing/onbekende_dode_man.asp