2e persbericht van dinsdag 14 september 2004

Eindhoven 14-09-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten auto-inbraak aangehouden

Drie mannen uit Eindhoven (20 en 21 (2x) jaar) zijn dinsdagochtend rond 3.30 uur aangehouden op de Winston Churchilllaan. Ze zaten in een auto die kort daarvoor door een getuige was gezien bij een auto-inbraak op de Vlokhovenseweg. Daarbij werd een autoradio weggehaald. Uit onderzoek is gebleken dat één van de 21-jarige mannen niets met de zaak te maken had. Hij is heengezonden. De twee andere zijn in verzekering gesteld.

Eindhoven: Dief laptop betrapt

Een 26-jarige vrouw uit Eindhoven is dinsdagochtend rond 9.45 uur aangehouden in een kantoor aan de Professor Holstlaan. Ze is op heterdaad betrapt toen ze daar een laptop wilde stelen. De vrouw is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Valkenswaard: Jeugdige rovers

Op de Veldbeemd zijn dinsdag om 12.10 uur een 14-jarige jongen en een 15-jarig meisje uit Valkenswaard aangehouden. Zij worden er van verdacht dat zij even daarvoor op de Heerkensdreef een 14-jarige Valkenswaardse jongen van zijn mobiele telefoon hebben beroofd. Toen het slachtoffer met zijn gsm aan het bellen was, vroeg het tweetal of ze even mochten bellen. In een onbewaakt moment griste één van de verdachten de gsm uit de hand van de jongen waarna ze verdwenen. Dankzij het gegeven signalement konden de verdachten worden aangehouden. De mobiele telefoon was nog in hun bezit. De jongen en het meisje zijn ingesloten voor onderzoek.

Budel/Budel Dorplein: Snelheidscontroles

Op de Grensweg en de Meemortel in Budel en de Stationsweg in Budel Dorplein zijn dinsdag tussen 8.30 en 12.15 uur snelheidscontroles gehouden. Van de 100 gecontroleerde voertuigen reden er acht harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 72 km/u.

Neerkant: Auto weggehaald

Vanaf de Keulsebaan is tussen maandag 6.30 uur en dinsdag 6.30 uur een auto weggehaald. Het gaat om een blauwe Audi 90 Quattro (XT-BN-78).

Deurne: Roodlichtcontrole

Dinsdagmorgen tussen 7.45 en 8.30 uur zijn bij een roodlichtcontrole op het St. Willibrordusplantsoen vijftien fietsers bekeurd. Eén fietser kreeg een bon omdat hij over het trottoir fietste.

Gemert/Laarbeek: Fietskijkdag

De politie-afdeling Gemert/Laarbeek houdt zaterdag 25 september tussen 11.00 en 15.00 uur een fietskijkdag. Dat gebeurt op de achterplaats van het politiebureau aan de Komweg 45 in Gemert. Mensen van wie de afgelopen tijd hun fiets is gestolen, kunnen komen kijken of hun rijwiel bij de politie staat. Voordat ze de fiets terugkrijgen moeten ze wel kunnen aantonen dat ze de eigenaar van de fiets zijn, bijvoorbeeld door het aankoopbewijs of de fietssleutel mee te nemen.