ARTTRA

ARTTRA bestaat 20 jaar in 2005

Nieuwsbrief
ARTTRA 2004
de specialist in culturele programmas op maat
Jaargang 12, nummer 3

Bruggen in Amsterdam

Kunst, natuur & architectuur in het Ruhrgebied

Schilderworkshop Zonnebloemen

20 jaar ARTTRA in 2005

Bruggen in Amsterdam

Overschaduwd door de enorme rijkdom van de grachtenarchitectuur, krijgen Amsterdamse bruggen nauwelijks aandacht. Ten onrechte, want de 240 bruggen die 90 eilanden verbinden zijn bepalend voor het stadsbeeld en vertellen een boeiend verhaal door de eeuwen heen. Na een lunch of diner op sfeervolle locatie met grootbeeld projectie van bruggen, maakt u met een gids een boottocht langs voetbruggen, balkbruggen, boogbruggen, van hout, beton of ijzer. Van de bekende Magere Brug en Blauwbrug tot de kunstwerken met smeedwerk en sculptuur van de Amsterdamse school en de nieuwste bruggen bij de Oostelijk Eilanden. ARTTRA toont u de geschiedenis van Amsterdam vanuit een verrassend perspectief!

Kunst, natuur & industriële architectuur

Vlak over de grens in Duitsland ligt Insel Hombroich, waar onroerendgoedmakelaar Karl- Heinrich Muller zijn veelzijdige kunstcollectie heeft ondergebracht. ARTTRA neemt uw gezelschap mee op ontdekkingsreis langs paviljoens in het poëtische landschap, waar u oog in oog staat met werk van moderne meesters zoals, Cézanne, Brancusi tot Aziatische sculptuur. Na een boerenlunch rijdt u per luxe touringcar naar een voormalig kolenmijnencomplex in Essen. Hier voel je nog haast de stampende, rokende en bewegende machines van weleer. Sinds 2001 staat dit inspirerende industriecomplex op de Unesco lijst van het werelderfgoed. Na een uitstekend diner in een voormalige compressor hal, hebben uw gasten een orgineel programma gehad met een unieke ervaring met kunst, natuur en industriële architectuur !

Schilderworkshop Zonnebloemen

In samenwerking met docenten/kunstenaars van de Rietveldacademie biedt ARTTRA een speciale schilderworkshop. Na een rondleiding in het Van Gogh Museum met speciale aandacht voor Van Goghs schildertechniek, vaart u naar een schildersatelier waar fraaie stillevens van zonnebloemen staat opgesteld. Daar krijgt uw gezelschap een inleiding op schilderstechniek en kleurgebruik, om elk afzonderlijk een persoonlijke versie van een zonnebloem te schilderen. De kunstenaar heeft de doeken zo geprepareerd, dat alle doeken samen een mooie compositie vormen. De totale afmetingen van het schilderij stemmen wij af op de maat van een wand in uw bedrijf. Zo levert elke deelnemer zijn bijdrage aan een verrassend gezamenlijk resultaat: een dynamisch en vrolijk geheel van allemaal verschillende zonnebloemen!

ARTTRA bestaat bijna 20 jaar !

In 2005 bestaat ARTTRA cultureel organisatiebureau 20 jaar! Als een van de eerste bureaus zijn wij in 1985 begonnen met culturele programmas op maat voor relaties en personeel van bedrijven en instellingen. Door de jaren heen hebben wij vele relatieontvangsten georganiseerd voor DSM, Unilever, de Nederlandsche Bank en vele andere bedrijven in binnen- en buitenland. Zij ervaren al jaren lang onze hoogwaardige culturele en originele programmas als een niet overbodige investering voor hun belangrijke relaties. Maar ook vele gerenommeerde culturele instellingen zoals het Van Gogh Museum en het Gemeentearchief Amsterdam weten onze inhoudelijke en organisatorische expertise te waarderen. Januari 2005 start de viering van ons 20-jarig bestaan! Kijk voor onze speciale programma's bij www.arttra.com - Nieuwsbrief.