Ingezonden persbericht

Novell verzorgt compleet softwarebeheer voor SUSE LINUX

·Novell ZENworks 6.6 Linux Management vermindert kosten van updates van SUSE LINUX softwarepakketten
·In combinatie met SUSE LINUX Enterprise Server 9 vormt ZENworks de meest krachtige, veilige en beheerbare Linux oplossing
·De ZENworks suite is de enige oplossing voor systeembeheer op meerdere platforms met complete Linux ondersteuning

BARCELONA (BrainShare Europe 2004), 14 september 2004 - Novell maakt de directe beschikbaarheid bekend van Novell ZENworks 6.6 Linux Management. Dit complete Linux systeem voor softwarebeheer dringt de ICT-kosten aanzienlijk terug doordat minder overhead is vereist voor het beheren van updates op Linux softwarepakketten. Met uitgebreide ondersteuning en integratie van SUSE LINUX Enterprise Server 9 zorgt ZENworks Linux Management voor een volledig beheerd Linux besturingssysteem dat is geoptimaliseerd voor gebruik in een bedrijfsomgeving.

"Deze release van ZENworks Linux Management vormt een nieuwe mijlpaal in de integratie van onze beheerservices in het SUSE LINUX platform", zegt Alan Nugent, CTO van Novell. "Moderne ondernemingen willen een goed te beheren besturingssysteem dat in de bestaande omgeving past. De schaalbaarheid van SUSE LINUX en de geavanceerde beheermogelijkheden van ZENworks verstevigen onze marktpositie als toonaangevend leverancier van Linux bedrijfsoplossingen."

ZENworks Linux Management verschaft exacte controle over de planning van Linux software-updates, gecombineerd met geautomatiseerde en intelligente afhankelijkheidsanalyse en conflictoplossing in Linux pakketten ten behoeve van een rimpelloze software-installatie. Met behulp van een intuïtieve internetconsole of een krachtige interface voor de commandostructuur kunnen beheerders vanaf een centrale locatie softwarepakketten configureren en distribueren, gebruikers beheren, en groepen apparaten selecteren voor installaties en updates. ZENworks Linux Management wordt ook meegeleverd als onderdeel van de ZENworks suite - de enige oplossing voor systeembeheer op meerdere platforms die ondersteuning van Linux omvat.

"Nu Linux zijn opmars in het bedrijfsleven voortzet, wordt Linux beheersoftware steeds belangrijker", zegt Fred Broussard, senior analist bij IDC. "Het is erg mooi als een leverancier die bekend staat om dit soort systeembeheer de beheermogelijkheden voor deze groeiende technologie verschaft. Met ZENworks Linux Management gaat Novell verder met het leveren van een reeks producten die aan de meest uiteenlopende eisen van klanten voldoen."

Novell ZENworks Linux Management is ook leverbaar met SUSE LINUX Enterprise Server 9. De combinatie biedt ZENworks de meest krachtige, veilige en beheerbare Linux oplossing in de markt, waarmee ICT-beheerders Linux softwareconfiguraties vanaf een centrale plaats overal binnen de infrastructuur van servers en desktops kunnen aansturen. ZENworks Linux Management is niet alleen sterk geïntegreerd met SUSE LINUX Enterprise Server 9 (onderdeel van het vandaag gepresenteerde Novell Open Enterprise Server), maar biedt ook ondersteuning en beheer van Red Hat*.

SUSE LINUX Enterprise Server, het enige Linux product op basis van kernel 2.6, is binnen bedrijven veel beter schaalbaar dan de producten van concurrenten. De geïntegreerde beheermogelijkheden van ZENworks Linux Management maken de server nog sterker, doordat ICT-specialisten hiermee gemakkelijker Linux servers kunnen inzetten, configureren en bijwerken. Dit als aanvulling op de YaST beheertool waarmee ICT-medewerkers beschikken over een gemeenschappelijk fundament voor het beheren van onderdelen van het besturingssysteem, netwerkservices, open source componenten en applicaties van derden.

De Linux oplossingen van Novell worden gedragen door het wereldwijde Novell netwerk voor consulting, training en ondersteuning op bedrijfsniveau. Novell werkt actief samen met honderden software- en hardwareondernemingen om ervoor te zorgen dat ook de nieuwste producten SUSE LINUX Enterprise Server 9 ondersteunen. Hierdoor beschikken zakelijke klanten over een even vertrouwd als betrouwbaar Linux fundament.

Prijs en beschikbaarheid
SUSE LINUX Enterprise Server 9, beheerd door ZENworks Linux Management, is leverbaar voor een abonnementsprijs vanaf $ 416,- per systeem. Dit is goedkoper dan wanneer beide producten afzonderlijk worden aangeschaft. ZENworks Linux Management is ook los verkrijgbaar voor $ 130,- per gebruiker of systeem.

Ingezonden persbericht